Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar en punktering hål i en polypropylen Gas Tank

De lätta egenskaperna och överkomliga priser på polypropen gjort det ett utmärkt material för att bygga gastankar för sena modell fordon. Polypropylen har en nackdel, det är lättare att punktera än stål eller aluminium. Det finns plastbaserade epoxi marknadsförs för reparation plasttankar, men många av dem kommer inte att skapa en permanent reparation på en polypropylen bensintank. Detta är inte bara på grund av sammansättningen av bränsletanken, men också till Bränsle i bensintanken. Ett förfarande för reparation skapar en permanent reparation som inte bryts ned när den utsätts för bensin. Saker du behöver
Gas kan
Aceton
plast svetsare
Die-kvarn med en avfasning spets
ren trasa
Polypropylen påfyllningsstaven
Sidavbitare

Visa fler instruktioner
1

Ta det punkterade tanken polypropylen gas från fordonet.
2

Töm bränsle återstår i polypropylen bensintanken i gasbehållare. Lägg aceton till den punkterade tanken att ta bort kvarvarande gas från den skadade tanken. På plast svetsare
3

Plug och ställ in värmen temperaturen till 575 grader F genom att vrida ratten värmeläget. Svetstemperaturen av polypropen är 572 grader F, men inställningarna på de flesta plast svetsare tillåter justering i 5-graders steg. Det är bättre att vara något varmare i svetstemperatur, snarare än något kallare som en kallare inställning kan leda till att svetsfogen att vara ineffektiva.
4

Låt plast svetsare att värma upp till svetstemperatur och spåret det punkterade området med die-kvarn med en avfasning spets.
5

Torka avfasade området med en ren tagg för att ta bort spån som skapas medan du skapar en avfasning av polypropylen bensintank punktering.

6

Håll hastigheten spets plast svetsare mot ytan runt punktering och mata stången polypropylen fyllmedel i styrningen av plast svetsare hastighet spets.
7

Ansök nedåtriktad kraft på polypropylen påfyllningsstaven, när du långsamt dra plast svetsare runt bensintanken punktering. Som du arbeta dig runt punktering, röra sig något inåt för att göra en spole av smält polypropen spö runt och över punktering.
8

Fäst änden av polypropylen påfyllningsstaven efter att du har täckt punkteringen med Sidavbitare och smälta den kapade änden av polypropen stången till det reparerade området av polypropylen gastank.
9

Låt svetsade lagningsområdet svalna innan du installerar tanken polypropylen gas tillbaka till ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71961.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.