Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar SAE Beslag

Society of Automotive Engineers kopplingar finns i en mängd olika storlekar. Dessa armaturer kommer också i justerbara och icke-justerbara versioner. Detta innebär att de justerbara beslag kan vridas eller orienterade i en viss riktning, medan de icke-justerbara beslag används där det inte finns någon särskild riktning eller annan inriktning som behövs. SAE beslag som använder O-ringar erbjuder överlägsen tätningar till de äldre, vanliga metall-till-metall beslag. Eftersom beslag skall dras åt så höga vridmoment intervall, gängorna är mer benägna att förvränga och misslyckas. Installera dessa kopplingar kräver en process, men kvaliteten på tätningen skillnaden är väl värt ansträngningen. Saker du behöver
Hydraulolja
Vridmoment guide /diagram
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Undersök komponenterna i beslag mycket noga, letar efter någon att slå sig eller andra fel konstruktion. Grundligt smörja den icke-justerbara O-ringen och gängorna med hydraulsystemet vätska och vänta några sekunder innan du gör anslutningen.
2 Momentnycklar är ett säkert sätt att mäta hur tight beslaget är fäst.

Starta icke-justerbara passar i sin port, tar tid att starta det exakt rakt. Vrid den tills den är finger-tight. Avsluta åtdragning av kopplingen till dess sjökortsspecifika vridmoment med momentnyckel och vridmoment diagram.
3

Anslut justerbara beslag genom att följa de två första stegen plus dessa ytterligare steg. Orientera montering så att du inte tittar direkt på den öppna änden. Detta är slutet av vilket det är möjligt att se muttern, brickan och O-ringen. Vrid muttern för beslagaggregatet så långt till höger som möjligt. Vrid medurs.
4 Manliga och kvinnliga kontakten mönster säkerställa de snävaste passande anslutningar.

Vänd hela beslagaggregatet i sin kvinnliga anslutning eller hamn tills brickan kommer i kontakt med närmaste skiftnyckel pad med en skiftnyckel. Omvänd svängen på kopplingen med skiftnyckel och vrid inte mer än en enda helt varv. Vänd det mindre om kopplingen kan ställas in i det läge den måste ställas in utan mindre än en komplett 360-graders rotation.
5

Position annan skiftnyckel på skiftnyckel pad av armaturen så att montering vistelser sätta utan att vända på allt. Håll skiftnyckel på skiftnyckel pad, dra åt muttern till det exakta värdet du hitta för den storleken muttern på vridmomentet diagrammet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74783.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.