Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Starter på en 2005 Ford Focus

Bilen starter är en motor som arbetar med tändningsnyckeln och batteri för att starta bilen. A 2005 modell Focus kan ha ett antal olika typer av motorer i den, och den exakta metoden för att komma åt startmotorn kommer att variera beroende på motortyp. Byte en startmotor kan variera i svårigheter beroende på vilket komponenter måste avlägsnas. Saker du behöver
Jack
Jack står eller pallbockar
Wrench
Torxnyckel
Startmotor
Visa fler instruktioner
Öppna Starter

1

Koppla bort bilens negativa batterikabeln.
2

i parkeringsbromsen, höja bilens front och stödja den på pallbockar eller pallbockar.

3

Avlägsna luftröret renare utlopp från spjällhuset genom att lossa dess clips. Detta behövs om Focus har en 2,0 liters SPI motor.
4

Lossa MAF sensorn, PVC-rör och övre bultar med en skiftnyckel om bilen har en Zetec-E motor. Med bilen upp, lossa de elektriska kontakterna och ta bort de nedre bultarna.
5

skruva isär servopumpen med en skiftnyckel om bilen har en 2,3 eller 2,0 liters motor. Ställ denna pump åt sidan utan att koppla sina linjer.
6

Demontera insugningsröret på en Duratec motor. Du måste ta bort kylfläktarna och kåpan, oljesticka röret, luftintagsrör och slangar vakuum. Koppla bort alla tillhörande kablage och elektriska kontakter, Skruva ur skruvarna som förbinder grenröret till topplocket, koppla bort PVC-slang bakom det och ta ut dem.
Ändra Starter
7 < p> Lossa fästskruvarna för startmotorn, vilket kan kräva en Torx nyckel.
8

Släpp starter från pluggarna på växellådan huset, skruva loss muttrarna och koppla ledningarna när du gör detta . Du kan behöva vinkla starter att dra tillbaka den på grund av dess nära håll.
9

in den nya startmotorn på plats, skruva åt muttrarna på plats och ansluta ledningarna. Dra åt bultarna till 18 foot-pounds.
10

ominstallera andra komponenter som togs bort för åtkomst. Detta kan inkludera insugningsröret, servostyrning pump, MAF sensor och luftrenaren utloppsröret.
11

Sänk bilen och anslut batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71940.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.