Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man kan förbättra förhandlingspositionen på bilverkstad

Oavsett din komfort nivå är med bilverkstäder, kan det inte skada att maximera din position med dem skriva upp din faktura. Följande strategier är inte avsedda att utmana verkstaden, men att sända en signal om att du är en medveten konsument. Alla ansedda butik ska inte känna sig hotade av dessa ansökningar och efter att du har etablerat en relation med någon du finner något behov av att ställa dessa frågor. Instruktioner
1

Fråga om butiken levererar avgiften. De flesta butiker har en avgift baserad på en procentsats av delar eller arbete (möjligen båda). Ibland kallas en miljöavgift, den omfattar användning av saker som inte är specificerade på fakturan som butik trasor, fett, handskar latex eller slutförvaring av använt vätskor. Det är okej. Genom att be om det du visar att du faktiskt läser notan och du kanske inte någon avgift nästa gång.
2

Fråga om installationsprogrammet kommer att använda nya eller ombyggda delar. I fallet med nya delar, som om de kommer de att vara OEM och i fallet med ombyggda och kära, som om de är fabriken renoverade eller eftermarknad. Detta är en skillnad mellan delar som levereras via bilens ursprungliga tillverkaren som Ford, GM och Toyota eller en eftermarknad bildelar nätverk som NAPA eller Carquest. Båda källorna är bra och bör utföra garantier. Vad din visning är en högre ränta än den genomsnittliga bilverkstäder konsumenten.
3

Fråga om butiken levererar en skriftlig garanti. Det kan vara att de har en allmän policy att allt deras arbete är garanterad i sex månader och 6000 mil och har införlivat det i sin faktura. Eller du kanske upptäcker att den ombyggda starter du just köpt har en tre års garanti som ger dig gratis bogsering. Oavsett, är det bra att känna till politiken upfront.
4

Fråga efter affärens timpris och tidsåtgången för varje arbets-operation. Det är att föredra att ta emot en bred uttalande som "Det här jobbet kommer att kosta dig $ 365 inklusive delar och arbete." Din förfrågan kommer att ange tonen för samtalet.
5

Sound kunniga. Tala i termer av bilens system som avgaser, kyla, fjädring och utsläppen till exempel. Var inte rädd för att använda vissa modeord som en "körbarhet" problem eller ett "nej start"-tillstånd. Vara beskrivande - bromsar slipa, tona, dra eller låsa upp, de drar runt motorn men startar inte eller det bara klick. Inte bara kommer detta signalera en högre nivå av komfort med bilreparationer, men det kommer också att underlätta reparationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71016.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.