Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man identifierar en Chevy Small Block Svänghjul

Svänghjul är monterade på baksidan av motorn på manuell växling fordon - precis innan kopplingen montering och transmission - samt omfattas av bellhousing. Det primära syftet med svänghjulet är att ge impulser till den fungerande motorn, det måste vara balanserat. Det sekundära syftet är att para sig med startmotorn, vilket tillåter startmotorn drar runt motorn. Installera fel svänghjulet kan orsaka svåra motorskador. Saker du behöver
Maskinist härskare
Visa fler instruktioner
1

Mät diametern på svänghjulet med en maskinist härskare. Enligt Jam Performance Transmissions, svänghjulet storlekar för små block Chevrolet motorer är 12,75 tum och 14 tum. The14-tums svänghjul används på 400 kubik-tums små block och big block Chevrolet motorer.
2

Räkna kuggarna på omkretsen på svänghjulet. Den 12.75-tums svänghjul har 153 tänder; den 14-tums svänghjul har 168 tänder. Endast små-blocket Chevrolet motor som använder 14-tums, 168-tand svänghjul är 400 kubik-tum.
3

Leta efter en motvikt. Alla Chevrolet small-block är internt balanserade, med undantag för 400 kubik-tums små block, har 400 kubik-tums motor-svänghjulet en motvikt monterad på svänghjulet plattan.
4

Bestäm svänghjulet-fläns bult mönster. Dessa är bulthålen finns runt centrum av svänghjulet. Enligt GM Parts Direct, 1955-1985 små block Chevrolet svänghjul har en 3,58-tums bultmönster, medan 1986 och senare svänghjul har en 3-tums bultmönster. Bestäm bultmönster genom att mäta avståndet mellan bulthålen. Några 350 kubik-tum och mindre motor-svänghjul har bulthål för att rymma både mönster Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75007.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.