Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Suzuki XL 7 Problem

Suzuki XL 7 midsize SUV producerades från 1998 till 2009. En andra generation XL 7 designen debuterade 2007 och blev Suzukis första crossover erbjudande. Under sitt 11-års sikt, tjänade XL 7 som ett komplement till den kompakta Suzuki Vitara. Som en nybörjar SUV med ett lågt pris, har XL 7 blivit föremål för flera återkommande problem som potentiella köpare bör tänka på när shopping för en SUV. Brister

Några av problemen med XL 7 är allmänna frågor som nämns av ägare och fordonsindustrin kritiker. Några av dessa klagomål har centrerat kring XL 7: s inre kvalitet, som saknade passform och finish av många av sina konkurrenter. Undermåliga material och isolering användes också, vilket leder till XL 7: s rykte som mycket bullriga, särskilt under landsvägskörning. XL 7 har också fått tillförlitlighet betyg lägre än de flesta av sina direkta konkurrenter, vilket fått vissa köpare är villiga att spendera lite mer pengar för att överväga andra tillverkare.
Säkerhetsproblem

XL 7 har varit föremål för flera Suzuki påminner för frågor som rör särskild säkerhetsutrustning. En återkallelse innebär ca 900 fordon antogs 2007 för att ta itu med ett problem som omfattar XL 7 vindruta. Vissa vindrutor installerades använder fel typ av tätningsmedel, lämna dem i riskzonen för att komma ut ur sina ramar i vissa typer av krascher. Suzuki återförsäljare installerade nya vindskydd för att rätta till problemet. Vissa återförsäljare har också installerat nya glasskivor på XL 7 bakre liftgate, även om det inte var på uppdrag av återkallelsen.
Övrigt påminner

Övriga påminner påverkat XL 7 på sätt som inte är direkt relaterade till säkerhet. Under 2003 har nästan 200.000 Suzuki fordon återkallas för återförsäljarna att installera nya kablar som används av hastighet-styrsystem när det visade sig att de ursprungliga kablarna småningom kan bli slitna och inte fungerar. Några 1.600 bilar återkallades under 2005 för att ta itu med ett problem som involverar felaktiga bromsskivor som var fast beslutna att vara benägna att spricka under tung användning. Återförsäljare installerade nya skivor för att rätta till problemet.
Kamkedjan Problem

Ett av de vanligaste problemen med XL 7 innebär kedjan tändningsmatris. Kedjor har varit kända för att lossna, vilket resulterar i mycket buller under körning. Lösa kedjor är också mer benägna att bryta eller lossna, vilket leder till plötsligt motorstopp. Dessutom har tidpunkten kedjespännare på vissa XL 7 modeller varit mottagliga för att bryta, vilket gör att kedjan att glida av. Suzuki har uppgett att en viss mängd buller från kamkedjan är att vänta på en ny XL 7, men det har förvirrat en del förare som misslyckades med att få sina fordon servad när bullret kvarstod.
Bromssystem

Bredvid bromsskivan återkallande av 2005 har andra broms-frågor rapporterats i stort antal. Vissa XL 7 ägare har upplevt svaga bromsar som inte stanna fordonet om inte en hel del tryck appliceras. Det resulterar också i ett längre stoppsträcka. Ett annat problem, allt vanligare på XL 7: s skivbromsar fram, innebär bromsbelägg som slits ner mycket snabbt och kräver frekvent utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71406.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.