Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar ett Starter i en Montero Sport

Om din Montero Sport har kämpat för att starta eller inte starta alls, kan du ha en trasig starter. Om du misstänker att din startmotor kan vara att skylla för dina bekymmer, kan du ha det testas på de flesta bildelar återförsäljare när du har tagit bort den från bilen. Byte av starter kräver några enkla handverktyg och en momentnyckel. Om du inte har en momentnyckel, kommer många bildelar återförsäljare hyra dem. Du kan köpa ett startpaket för din Montero på en bildelar återförsäljare, en Mitsubishi-återförsäljare eller en bärgning gård. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla Starter
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Ställ batterikabeln åt sidan så det inte kan komma i kontakt med batteriet medan du arbetar.
2

Jack den främre delen av din Montero upp nog att du bekvämt kan arbeta under det. Säkra framför fordonet på pallbockar.
3

bort den elektriska anslutningen från BAT terminalen på baksidan av startmotorsolenoiden. Detta är en röd tråd med en ring-kontakt och är fäst vid baksidan av starter solenoid med en mutter. Använd en skiftnyckel för att ta bort muttern och demontera kontaktdonet från terminalen.
4

Koppla anslutningen ledningsnätet från startmotorsolenoiden. Ledningsnätet ska koppla lätt om du dra rakt ut.
5

bort de övre och nedre bultar från startmotorn. Bultarna matas från transmissionssidan av balanshjulkåpan. Använd en skiftnyckel för att ta bort bultarna och ställ dem åt sidan. Dra i startsnöret fria från fordonet och ställ den åt sidan liksom.
Installera nya Starter
6

Placera nya starter med samma inriktning som den gamla. Säkra det med de övre och nedre bultar. Mata bultarna igenom från transmissionen sida och vridmoment dem till tillverkarens specifikation med en momentnyckel.
7

Anslut ledningsnätet anslutningen tillbaka till startmotorsolenoiden. Det skall på plats när det sitter ordentligt.
8

Anslut den elektriska anslutningen till BAT terminalen och fäst den med muttern. Dra åt muttern med en skiftnyckel.
9

Jack Montero upp tillräckligt för att ta bort domkraften från under bilen. Återgå trucken till marken. Anslut den negativa batterikabeln, dra åt den med en skiftnyckel.
10

Starta trucken att kontrollera driften av din nya starter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71854.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.