Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter kamremmen på en 2002 Hyundai Accent 1.6L DOHC

Accent är en subcompact bil som Hyundai började tillverka 1994. Den 2002-modellen är en andra generationens Accent, som omfattar 1999 till 2004 modeller. Hyundai introducerade en 4-cylindrig, 1,6-liters motor med en dubbel överliggande kamaxel 2002. Denna motor använder en kuggrem för att driva kamaxlarna med vevaxeln, vilket gör att flaskventiler att öppna och stänga i rätt ordningsföljd. Kamremmen i en 2002 Hyundai Accent varar ca 60.000 miles. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla komponenter som behövs för att komma åt locket för kamremmen. Koppla bort locket kamremmen med en hylsnyckel.
2

Vrid vevaxeln medurs för att justera inställningsmärkena. Tidpunkten märket på vevaxeldrevet måste anpassa sig till timing märke på framsidan av vevhuset. Tidpunkten märket på kamaxeldrevet skall befinna inställningsmärkena på locket på kamaxeln.
3

Lossa spännskruven och svängbult på kamremmen spännaren med en hylsnyckel. Dra spännaren mot vattenpumpen så långt som möjligt och dra åt justeringsskruven för att hålla spännaren på plats.
4

Passa inställningsmärkena för vevaxeln drev och drev kamaxel, om det behövs. Placera transmissionsremmen på vevaxeln kedjehjul, kamaxel drevet, och remspännare hjulet, i den ordningen. Vrid kamaxeldrevet moturs för att ta upp slack i kamremmen. Vrid vevaxeln medurs för att justera timingen markerar gång.
5

Lossa fästskruvarna för kamremmen spännaren med en hylsnyckel för att släppa spänningen på på kamremmen. Se till att alla tänderna på kamaxeldrevet ingrepp kamremmen.
6

Dra åt justeringsskruven på kamremmen spännaren med en hylsnyckel. Dra svängbulten till mellan 15 och 18 foot-pounds med en momentnyckel. Vrid vevaxeln ett helt varv medsols sittplats kamremmen. Säkerställa att tidsplanen markeringarna på vevaxeln rikta gång.
7

Lossa fästskruvarna på kamremmen spännaren med en hylsnyckel för att låta spännaren att positionera sig. Justera spänningen på kamremmen genom att vrida spännaren hjulet. Kamremmen är på rätt spänning när du drar kamremmen mot vattenpumpen och tänderna på kamremmen kommit halvvägs över spännaren justeringsbulten.,
8

Byt skal för timing bälte. Installera eventuella komponenter som du tog bort i steg ett för att komma åt kamremmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75005.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.