Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter kulleder på en GMC Sonoma

kullederna på din framvagn är kritiska komponenter. Deras jobb är att göra det möjligt för spindeln att färdas vertikalt med fjädring, men inte luta in eller ut mot fenderwell eller fender. Om det händer, då måste du inriktning och däck frågor slitage, vilket kräver byte av kulleder. I det här fallet är projektet fordonet en 2001 GMC Sierra pickup, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
ersätter övre länkarm
ersätter nedre kulled
Pneumatisk vinkelslip med kapskiva
Pneumatisk luft mejsel med spetsiga och mejsel bilagor
Visa fler instruktioner
1

lyfta upp framsidan av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Se till att bilen är helt säker på pallbockar innan du kryper under den. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och placera dem åt sidan, ur arbetsytan.
2

Placera domkraften under den nedre länkarm tills det bara kommer i kontakt med armen. Detta för att fånga våren att lansera ur kontrollgruppen när den övre kulleden är frånkopplad. Addera 3

Unbolt övre länkarm från spindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag. Sedan skruva isär den övre länkarm vid ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta den övre länkarm och lägg den åt sidan. GM erbjuder inte en gemensam ersättare boll för övre länkarm och i stället säljer hela montaget kontrollgruppen. Det är faktiskt lättare att installera än att behöva trycka ut det gemensamma lager bollen, vilket kräver speciella verktyg, och är dessutom mer pålitlig än att köpa en eftermarknad kulled.
4

Bolt ersättning övre länkarm till ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan skruva fast kulleden på överarmen till spindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag.
5

Unbolt undre kontroll armen från spindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag. Sänk sedan ner domkraften att släppa spänningen på fjädern och separera kulleden från den nedre styrarmen.
6

Använd kvarnen pneumatiska vinkel med kapskivan att klippa "X" former till nitarna som håller fast nedre kulleden till den nedre styrarmen. Detta kommer att göra det lättare att ta huvuden av nitar med mejseln. Sätt mejseln fastsättning till en pneumatisk mejsel och placera mejseln huvudet mellan den nedre länkarm och huvudet på niten. Tryck på avtryckaren och mejsla bort huvudena på nitarna tills de är helt. När de är, växla till den spetsiga kvarstad och placera den i mitten av nit, tryck sedan in avtryckaren för att knacka nitarna helt ur undre länkarm.
7

Skjut ut beståndet bollen gemensamt och skjut in ersättare kulleden. Sedan skruva den på plats med hjälp av hårdvara som medföljer kulleden och 3/8-tums Ratchet och uttag. Palla upp nedre länkarm och skruva fast spindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag. Bolt däcken igen och sänka bilen tillbaka till marken med hjälp av domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71532.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.