Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Dodge Diesel Transmission Problem

Dodge diesel sändningar, även byggt väl kan ha samma problem som alla andra motorer. Den Cumminsmotor hittades i Dodge diesel pickup lastbilar såsom Dodge Ram, uppvisar mer än sin beskärda del av problem. Att veta vad man ska titta efter när bilen börjar skaka kan du spara pengar på verkstaden. Shifting ratten

Ett vanligt problem på en Dodge diesel med en manuell växellåda är att flytta mekanismen inne i kabinen kan lossna. För att reparera detta, ta bort panelen som visar skiftande mönstret genom att försiktigt bända upp det med en liten skruvmejsel. Väl inne i skiftande rutan, lossa tappmuttem som håller skiftande nob på plats, skruva sedan vredet nedåt tills den sitter fast. När skiftande knoppen är säker, placera skiftande mönstret på plats igen. Om det inte kommer att sitta flush, använd en gummiklubba för att slå den på plats.
Overload

Transmissioner i Dodge diesel lastbilar är tuffa. Men om du har Cumminsmotor modellen, såsom i Dodge pickup intervall, kan det vridmoment, kraftmomentet, orsaka onödigt slitage. För att hålla motorn från att förstöra sändningen, inte överskrider den rekommenderade släpvagnsvikt som anges i din Dodge handboken. Byt transmissionsolja och filtret var 10.000 miles om du bär tunga laster. Dra åt banden som går till bakhjulsdrift på en regelbunden basis.
Skakningar eller Pulserande

Transmissioner kan skapa ryser av bilens kropp samt så högljudda clunks vid växling. Om du hör dessa frågor, kontrollera nivån transmissionsolja. Om det inte är fylld, gör så för att den rekommenderade mängden. Om transmissionsolja är på en acceptabel nivå, kontrollera att alla skruvar är ordentligt på plats. Dra åt dem vid behov, så kolla för ytterligare skrammel. Om bilen fortfarande skakar, se till att alla remmar till och från transmissionen är åtdragna utan synligt slitage. Banden bör ändras i enlighet med underhållsplanen i din instruktionsbok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71307.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.