Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar en avtappningspluggen

Reparera en oljepluggen pan drain är en tillfällig lösning. Avtappningspluggen sammansättning är mjukare än gängorna oljetråget för att förebygga skador på pannan. Men efter så många oljebyten, har pluggen tagits bort och ersatts så många gånger att det inte är ovanligt att kontakten ska bli äventyras. Trådarna i pluggen Maj mäsk från over-åtdragning eller hex formade huvudet på pluggen kan bli fråntagen. Medan gängor avtappningspluggen kan repareras, bör en strippad hex-head bytas omedelbart. Replacement pluggar finns ganska billigt. Saker du behöver
bänk skruvstäd
gauge Bultdiameter (metriska och standard) katalog Bolt gängstigning mätare (metrisk och standard) katalog Bolt rethreader kit (metriska och standard) katalog Ratchet och uttag ställa
Tap and die set (metriska och standard) katalog Liten spårskruvmejsel
Skärolja
Shop rag
Replacement oljeavtappningsskruv packning
Box-nyckel som

Visa fler instruktioner
1

Ta bort den befintliga packningen vid oljepluggen. Placera hex-head i proppen i bänk skruvstäd. Spänn fast den tätt nog för att stödja kontakten, utan att skada hex-huvudform av skruvhuvudet.
2

Mät diametern på pluggen med bulten diameter spårvidd. Den här enheten använder hål med mätning markeringar stämplas på varje hål. Gå mellan standard-och metriska mätningar tills du har den snävaste passform runt omkretsen av pluggen skaftet. Om diametern är metrisk, greppa den metriska mätare gängstigning. Om diametern är standard, greppa normal spårvidd gängstigning.
3

Passa tänderna på gängstigning mätare in i gängorna på avtappningspluggen tills du hittar rätt passform. Tagit del av diametern och tråd mätningar tonhöjd, öppnar rethreader eller knacka och dö inställd.
4

Använd rethreader kit för dräneringspluggar med nominellt skadade gängor. Den rethreader kommer justera och rengöra skadade gängor upp. Den rethreader kit kommer också att kräva en spärr och lämplig storlek socket. Använd kranen och dö som mer allvarligt skadade gängor. Formen kommer att skära nya gängor på pluggen. Lokalisera regummering dör eller stans som sammanfaller med stigning och diameter avtappningspluggen mätningar.
5

Placera skärmatrisen in i formen skiftnyckel (eller använd Ratchet och lämplig storlek socket för regummering dö) och sedan dra åt skruvarna på sidan av skiftnyckel med en slitsad liten skruvmejsel för att stödja dynan inuti skiftnyckel.
6

Spray skaftet på avtappningspluggen med skärolja.

7

Trä rethreader /skärmatrisen över gängorna på avtappningspluggen och se till att rikta den rakt.
8

Vrid munstycket skiftnyckel eller Ratchet och uttag 1/2 till 3/4 varv och sedan backa bort 1/4 till 1/2 varv. Detta kommer att skingra spån av trådarna som rengörs eller skära på avtappningspluggen. Arbeta dig ner hela gängade axeln av avtappningspluggen.
9

Spray skaftet på avtappningspluggen igen med skärolja och ta sedan bort den från bänken skruvstäd och torka det rent med en trasa .
10

Placera ersättare avtappningsplugg packning på avtappningspluggen.
11

Leta kranen med samma stigning och diameter storlek som formen. Utför samma procedur på den gängade hål i oljetråget med hjälp av en kran skiftnyckel för stans och Ratchet och lämplig storlek socket för regummering dö.
12

Sätt reparerade avtappningsplugg i oljan panorera och trä den för hand så långt som det kommer att tillåta. Använd en box-nyckel för att dra åt avtappningspluggen tätt. Om kontakten remsor ut igen, måste du byta ut pluggen. Om det stramar effektivt, kan du komma undan med att återanvända pluggen, men det är rekommenderat att byta ut det till nästa oljebyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71824.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.