Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man använder Permatex

Permatex är ett innovativt flytande verktyg finns i nästan varje bil verkstad. Olika formler av produkten används för olika tillämpningar. Från och med 1909, uppfann Constant A. Benoit Sr en vegetabilisk olja (proponol) och harts-baserad produkt för att förhindra cykeldäck från att separera från fälgarna. Hundra år och mer än 1.200 olika produkter senare, är Permatex nu synonymt i bilreparationer industrin med att skapa en icke-härdande tätningsmedel som kan hjälpa till att täta bildade packningar eller byta packningar helt. Saker du behöver
Packning skrapa
Die grinder Renovering skivor (för die grinder) katalog Vridmoment specifikationer kartlägga
Momentnyckel (tum och fot pounds när tillämpligt) katalog Socket set ( lämplig enhet för att rymma momentnyckel) katalog Parts Cleaner Review Shop trasor
Permatex RTV Packning Sealer (lämplig färg för avsett ändamål) katalog Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner

1

Ta på skyddsglasögon.
2

Rengör anliggningsytorna på de komponenter du tänker täta. Börja med att använda packningen skrapan för att rensa bort den gamla packningen och alla andra korrosionsackumulering på anliggningsytorna (båda sidor).
3

Rengör borttagbara passytor i delar renare (konsol modell eller spray). Torka av löstagbara delar passytan torrt med en ren butik trasa. Spraya den permanenta passytan (icke löstagbart) med spray delar renare.
4

Rengör båda sidor av komponenterna anliggningsytorna med en die grinder och rekonditionering skiva. Var noga med att rekonditionering skivan är av rätt typ av grovhet för den avsedda användningen.
5

Re-rengöra komponenter med delar renare och torka sedan torrt med en ren butik trasa.
6

Applicera en kvarts tum sträng av Permatex RTV packning tätningsmedel längs mitten av den ena sidan av passytan. Vanligtvis skulle vara den icke-löstagbar sida, såsom en differential eller motorblocket sidan av en ventilkåpa packning, insugningsrör, termostathuset eller någon annan avsedd yta. Var försiktig och läsa instruktionerna på Permatex produkten. Låt inte någon Permatex ange en differentiell kammare eller någon annan kammare där packningen kan störa rörliga delar och äventyra den komponent du tätning. Se till att tillämpa vulsten på utsidan av bulthålen i fläns-anslutningar hos komponenterna.
7

Anslut de anpassade ytorna tillsammans. Montera skruvarna och dra åt för hand tills Permatex pressar ut en aning mellan anslutningen. Låt en till två timmar för Permatex att bota.
8

Vridmoment de anslutna komponenterna med rätt moment specifikationerna (se moment specifikationer). Beroende på de anslutande komponenter, kan specifikationerna vara i tum eller fot pounds. Använd lämplig momentnyckel och uttag för att dra åt anslutningen. Avsätt tillräckligt med tid för att passera (hänvisa till Permatex anvisningar) innan du lägger petroleum-baserade produkter till reservoaren av förbindelsen (om tillämpligt). Permatex är utformad för att härda och försegla snabbt, men i vissa tillämpningar, såsom överföring kokkärl, kan mer härdningstiden vara nödvändigt innan du fyller pannan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71184.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.