Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en dubbel kardanknut

En dubbel kardanknut är två universalleder kopplade rygg mot rygg. Denna specifika typ av gemensamt används på bil drivaxlar. Om du kör och du känner skakningar eller mullrande kommer från din bil, behöver du förmodligen byta ut dubbel kardanknut. Även om detta är en kontrollampa tecken på en dålig dubbel kardanknut, kan det finnas andra orsaker till skakningar, så ha en mekaniker inspektera din bil. Saker du behöver
Tire block
Hylsnyckel
Skruvmejsel
Dubbel kardanknut kit
Sandpapper
Hammer
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen på din bil. Blockera däcken med däck block så att bilen inte kan glida. Pop huven och använda en tång för att lossa den negativa - normalt svart - kabeln från batteriet. Vrid moturs tänger, sedan koppla terminalen från batteriet.
2

komma under bilen och leta reda på drivaxeln. Drivaxeln är en lång axel som går från framsidan av din bil till baksidan. Använd en hylsnyckel för att ta bort drivaxeln från bilen. Varje bil är annorlunda, så titta igenom bilens servicemanual om hur man kopplar bort drivaxeln från kroppen.
3

Demontera drivaxeln går från höger till vänster. Detta kommer att inbegripa flänsen, mitt oket och drivlinan. Placera bitarna i ordning så att du inte förlorar monteringen sekvensen.
4

Använd en skruvmejsel för att ta bort den C-clips och gavlar från flänsen. Använd skruvmejseln för att ta bort U-fogar och bollen från flänsen.
5

Sand några grader eller rost som finns på insidan av flänsen med sandpapper. Fetta till uttaget, sedan installera den nya bollen. Använd en hammare och en 15/16 uttag för att driva den nya bollen på plats.
6

Tryck den nya tätningen på plats med en 27 mm hylsa och hammare. Installera den andra U-joint till den andra sidan av flänsen.
7

Upprepa processen för U-leden i drivlinan. Montera fjädern som medföljde satsen i anpassningen stud på drivlinan.
8

tillbaka c-clips, sedan lägga drivaxeln ihop. Sätt tillbaka drivaxeln till din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75702.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.