Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man reparerar en bilvindruta

En skadad vindruta ska alltid omgående repareras, om den inte ersätts. Vindrutan är faktiskt en viktig strukturell komponent i bilens hytt, och kör med en skadad eller instabil vindrutan kan vara farliga, särskilt om du stöter på starka vindar eller är inblandad i en krasch. Vindrutan arbete kräver ofta professionell hjälp, men för den erfarna utövare, är det möjligt att reparera din egen. Saker du behöver
Repair manual
Utility kniv
kallknivs
vaxborttagning kommenterar: Mineral lösningsmedel
Visa fler instruktioner
1

förvärvar en grundlig förståelse av hur man tar bort och installerar vindrutor genom att läsa ett bra urval av handböcker bilverkstäder. Du kan erhålla sådana handböcker och referensmaterial från din bilhandlare eller du kan köpa videor vindrutan reparation, antingen från din lokala bokhandel eller på nätet. Du bör känna helt bekväm i att reparera bilens vindruta.
2

Wax ner vindrutan lister tills den är helt blöt, så att du kan enkelt ta bort trim utan att skada vindrutan själv. Om möjligt, upprepa processen varje dag i minst tre dagar, särskilt om trim är gamla och rostiga. När gjutningen är helt mjuk, bör ta bort de bortskurna vara nästan automatiskt.
3

Skjut hooked trim borttagningsverktyg under trim så att kroken kan ansluta med en av klämmorna. Lossa klämman genom att dra verktyget mot dig eller mitten av fönstret. Normalt trim kommer att anslutas med en snap-on klämma eller en bult på klippet. Upprepa denna process för varje klipp längs vindrutan.
4

Skär butyl fönstret tätningen bort från vindrutan med en mattkniv. Gör detta runt hela omkretsen av vindrutan. Detta måste göras med försiktighet för att inte ytterligare skada glaset.
5

Använd den kalla kniven för att penetrera butyl materialet. För att göra detta, placera 90 graders bladet av det kalla kniven in i kanalen mellan vindrutan och metallram. Bladet bör vara i linje med ramen av vindrutan. Dra i T-handtag kallknivs bör göra det möjligt att penetrera butyl materialet. Hela processen att skära igenom butyl materialet bör inte ta längre än sex minuter.
6

Tryck ut vindrutan försiktigt inifrån bilen. När du gör detta, kommer fönstret stannar på plats på grund av fabriken vilar fäst kåpan. Uppsök en assistent eller två för att hålla vindrutan fram tills du får ut ur bilen. När vindrutan tas bort, lägga det åt sidan för reparation och installation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59745.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.