Däck Betyg: Touring Vs. Prestanda

Termen "touring" som det gäller för däck är en marknadsföring sikt och generellt gäller däck som presterar bättre på torra vägbanor än lager ersättare, men inte belastas med komfort och livslängd kompromisser inneboende prestanda däck. Historia

Performance däck av alla slag har använts på sportbilar sedan den första hjulet vändes i vrede, men den första riktiga "touring" däck infördes av Goodyear i början av 1980.

Prestanda Syfte

Syftet med eventuella prestandadäcket är att maximera grepp i alla riktningar på torr asfalt, ofta på bekostnad av åkkomfort och slitbanans livslängd.


Touring Syfte

Touring däck utnyttja några av de attribut av prestanda däck som gummiblandning, däckmönster design och dimensionering, men behålla tillräckligt med komfort och livslängd att använda varje dag.

vått underlag

Touring däck kommer ofta prestera bättre än prestanda däck i regn och snö, tack vare designen och ökat antal vatten lameller (vattenkanaler) De har jämfört med prestanda däck.
Kostnad

Performance däck kostar i genomsnitt 30 till 40 procent mer än touring däck, men kan kosta flera gånger så mycket beroende på tillverkare och däck . Till exempel kör en Yokohama Avid Touring S ca $ 64, medan Yokohamas Advan Neova AD08 extrem prestanda däck kan gå för så mycket som $ 520. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98062.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.