Hur man läser en storlek lastbilsdäck

Vid första anblicken kan den blandning av bokstäver och siffror som finns på sidan av en lastbil däck verka som de inte gör någon mening. Var och en av dessa bokstäver och siffror avser faktiskt specifikt till en egenskap hos däcket. En lastbil ägare bör känna till grunderna för läsning storlekar lastbilsdäck så han kan göra ett välgrundat beslut när det blir dags att köpa däck. Instruktioner
1

Läs de två typerna av däck koder genom att först kontrollera att däcken faktiskt är avsedd för lätta lastbilar. Du kommer att märka att koden antingen börjar eller slutar med bokstäverna "LT", som står för lätt lastbil.
2

För ett däck kod som börjar med ett tresiffrigt nummer, de första tre siffrorna hänvisa till tvärsnittet bredd, mätt i millimeter. Sedan finns det ett snedstreck, och de kommande siffrorna representerar proportionerna av däcket (förhållandet mellan däckets höjd till dess bredd). Den sista siffran i koden blir fälgdiameter, mätt i inches.

Ett exempel på denna typ av lastbilsdäck kod skulle kunna vara "LT235/75R16." Denna kod, då indikerar att däcket har ett tvärsnitt bredd av 235 mm och ett bildförhållande på 75, och att det är ett radialdäck för 16-tumshjul.
3

Du kommer att läsa däck-koder som börjar med ett tvåsiffrigt nummer lite annorlunda. Den första siffran är diametern hos däcket, mätt i inches. Den andra siffran är tvärsnittet bredd i inches. Och som i föregående exempel, representerar det senaste numret av fälgdiameter.

Så, till exempel, anger en kod som lyder "32x11.0R16 LT" att däcket är 32 inches i diameter, med en cross- avsnitt av 11 inches, och att det är ett radialdäck för 16-tumshjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98048.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.