Vad Är hjulbultar?

Lättmetallfälgar är ett bra komplement till en bil. De förbättrar dess utseende och prestanda, och kan också bidra till dess värde och önskvärda. Många fälgar är också ganska dyra, vilket kan göra dem primära mål för tjuvar, som stjäl sedan sälja dem. För att minimera risken för sina hjul blir stulen, många bilägare installerar hjulbultar som en förebyggande åtgärd. Wheel Lock Beskrivning

Som namnet antyder, bromsarna är speciella muttrarna som inte kan tas bort utan ett speciellt formad nyckel som passar i slutet av tappmuttem. Den yttre delen av låset är slät istället för hexagonalt formad som en konventionell hjul klack så att den inte kan tas bort med ett däck järn. Hjulbultar allmänhet kommer i en uppsättning av fyra och är typiskt kromade. Kan köpas i nästan vilken Biltema som säljer hjul tillbehör
Återförsäljare

Låsbultar, såsom muttrarna. De kommer att vara i hjulet och däcket tillbehörsavdelning av butiken. Du kan också hitta hjulbultar från ett antal källor på nätet.
Kostnad

Låsbultar är i allmänhet inte så dyra, allt från $ 25 till över $ 50 för de dyrare märkena.
Installation

att installera ett hjul lås, ta bort någon av de befintliga muttrarna på hjulen med en rörtång. Det är inte nödvändigt att höja fordonet för att ta bort en lug nut och installera ett hjul lås, men om du föredrar att du kan. När du har tagit bort hjulet klacken, montera hjulet låset genom att trä in det för hand. Placera nyckeln hjulet låser i slutet av däcket järn (eller vilket verktyg du använde för att ta bort tappmuttem) dra åt hjulet låset till tillverkarens rekommenderade vridmoment med en momentnyckel. För att ta bort ett hjul lås, sätt in nyckeln i däcket järn och placera nyckeln i fördjupningen på slutet av hjulet lås. Vrid låset moturs för att ta bort det.
Potentiella problem

Även hjulbultar kan förhindra att dina hjul från att bli stulen, kan de också vara problematiskt. Ägare av bilar med hjulbultar tappar ofta nyckeln till låset så att hjulen inte kan tas bort lätt. Sedan ta bort hjulet lås kan ofta leda till en skadad hjul eftersom låset antingen måste bearbetas ut eller något dunkade i slutet av det så att låset kan vridas. Hjulet Lock-tangenten måste också hållas i bilen ifall bilen får punktering och hjulet måste tas bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97872.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.