Fördelarna med aluminium ATV Fälgar

Aluminium fälgar inte bara hjälpa din fluga ATV look - de kan vara en make eller bryta faktor när det blir dags att faktiskt flyga. Medan vissa kan titta på den genomsnittliga ATV och se något av Sledgehammer filosofi som de flesta off-Roaders användning, är det faktum att ATV delar dess närmaste andlig koppling till motorcyklar och go-kart. Och i dessa högpresterande applikationer, är lätt i början och slutet av build ekvationen. Hög varvtalsreglering

dina hjul, däck och vapenkontroll utgör lejonparten av ATV ofjädrade vikten. Där höghastighetståg terrängförhållanden beträffar är den ofjädrade vikten massan att dina fjädrar och stötdämpare måste kontrollera så att ATV går över ojämnheter på leden. Vid hög hastighet, bör ATV ram - teoretiskt - förbli stabil med avseende på marken. De hjul och däck är bitarna ständigt studsar upp och ner. En tyngre hjul /däck combo tar längre tid att reagera och skapa en hammare-liknande effekt på ATV fjädrarna när den träffar marken. Lättare hjul /däck kombinationer kan snabbare anpassa sig till terrängen, att hålla alla fyra däcken ner och leverera kraft och håller dig i kontroll av ATV riktning.
Snabbare respons

Kanske har du sett att gymnasiet demonstration på centrifugalkraften och hur det påverkar rörelsen. En elev sitter i en roterande stol och håller en pinne horisontellt i båda händerna. Denna pinne är faktiskt en axel, och på denna axel snurrar en tung hjul, kallas ett svänghjul. Studenten lutar tungt svänghjul till vänster eller höger och stolen snurrar som svar på den kraft som utövas av hjulet. Samma sak händer med din ATV när hjulen snurrar, centrifugalkraften knuffar ATV i riktningar som du inte tänker. Lättare hjul minskar svänghjul effekten av hjulet-däck paket, så att du kan använda fjädring, däckets slitbana och insatsvaror föraren att styra ATV istället för att låta dessa fyra, tunga svänghjul för att knuffa dig runt.


Lättare Landningar

Detta kan inte vara en angelägenhet för alla ATV-entusiaster - men det betyder inte att det inte borde vara. Kommer ut i ett hopp och närmar sig marken, de första saker landar kommer (förhoppningsvis) vara dina hjul. En tung hjul /däck combo träffar marken som en hammare, plöjde in i det och sända tillbaka inverkan shack genom suspensionen och ryttaren. Dune ryttare och ryttare stunt som tillbringar mycket tid i luften vet precis hur skadlig dessa slagkrafter kan vara att både bilen och förarens njurar. En lättare hjul /däck combo kommer inte bära så mycket energi som går ner i marken och kommer snabbare avstannar utan att i onödan komprimera fjädrarna. Det betyder längre livslängd på dina fjädrar, stötdämpare, fjädringskomponenter och inre organ.
Överväganden

Medan den främsta fördelen med en aluminiumfälg är dess lätta vikt, du kan vara förvånad över hur många aluminiumfälgar är betydligt tyngre än deras stål motsvarigheter. Ibland händer eftersom alla ägare verkligen vill är en tjusig ser ATV, det är mellan honom och mode polisen. Men andra gånger, aluminiumfälgar kräver mer material eftersom de är gjorda av svag och låg kvalitet gjuten aluminium. I detta fall får du definitivt vad du betalar för. Gjuten aluminium fälgar kan vara billigare, men oftast hamnar tyngre eftersom materialet i sig är långt svagare än stål. Om du vill dra nytta av aluminiumhjul, sedan spendera pengarna på en bra uppsättning av smidd, lättviktig, högkvalitativ strukturell aluminiumfälgar, och undvika allt med orden "Kina", "Taiwan" eller "Mexico" kasta in den. Ja, kommer du att sluta investera mer i kvalitet fälgar - men du får allt det tillbaka när det gäller prestanda

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97839.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.