Hur man gör skräddarsydda Headliners

Anpassa det inre av en bil kan lägga sista handen vid en helt egen bil. Lägga den slutliga trim och detaljer kan verkligen ställa din egen resa bortsett från alla de andra där ute. Uppmärksamma detaljerna kan vara skillnaden mellan en fin bil och en prisbelönt bil. En av de mest förbisedda delarna av en anpassad inredning är headliner. Såvida headliner är skadad, är det oftast förbises för mer synliga uppgraderingar. Däremot kan den befintliga headliner omvandlas till en anpassad headliner med bara några få steg. Saker du behöver
Chilton guide
Måttband
Tyg
Spraylim
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den befintliga headliner från bilen . Headliners hålls på plats via plast gjutna invändiga paneler. Dessa paneler ansluter oftast ihop som ett pussel och måste tas bort i en viss ordning, det är rekommenderat att du refererar till en reparationshandbok som Chilton Bruksanvisningar som har skrivits för din bil. De ger alla nödvändiga åtgärder för att avlägsna de invändiga paneler som håller din headliner på plats.
2

Mät headliner med ett måttband. Mät längden och höjden på innertaket. Detta kommer att tillåta dig att noggrant mäta den mängd material som behövs för att täcka headliner.
3

Skär det material du vill använda för att täcka headliner. Lämna tillräckligt överskottsmaterial att linda materialets kanter runt till baksidan av headliner. Beroende på mönstret av det material du behöver för att uppmärksamma riktningen av snittet så att materialet mönstret kan placeras i den riktning du önskar och helt täcker headliner.
4

Test headliner material för montering genom att placera den över headliner. Återigen bör du kunna linda materialet runt alla kanter så att den kan limmas på baksidan av innertaket. På den ursprungliga headliner tyg
5

Spray lim så det är helt täckt. Låt limmet "tack" per anvisningarna på burken. Varje Limtillverkaren har sina egna riktlinjer för korrekt torkning. Dessa riktningar bör följas. När limmet är klibbigt, placera den nya headliner materialet på headliner. Återigen, uppmärksamma något mönster orientering för att du placerar tyget på i rätt riktning. Limmet ska torka snabbt, så att vara snabb med denna process är nödvändig.
6

Spray de bakre kanterna med lim. Vänta på att limmet blir klibbiga och linda kanterna på tyget på baksidan av innertaket och trycker det mot limytan. Låt headliner torka helt innan du sätter in den i bilen igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97163.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.