Hur man väljer en Power Inverter för ett fordon

UPS är utformade för att ta DC (likström) spänning från generatorn och omvandla den till användbara AC (växelström) i 110 - till 115-volts sortiment. Varje omformare har en viss effekt i fråga om wattal. Två siffror är viktiga angående utgång: En ger den totala blixten under några sekunder av effekt och konstant drift effekt - det är den viktigaste av de två. Den andra berättar hur många watt omriktaren kan lägga ut utan att värma upp och misslyckas. Instruktioner
1

Bestäm om du vill ha en hård-mount power inverter eller en tillfällig installation - de kan köpas antingen sätt. För tillfälligt bruk omriktare kommer att ha endast en kort cigarettändare plug-in, medan de permanenta som kommer att ha en tyngre kabel för att ansluta till batteriet.
2

Avgöra om en modifierad eller ren sinusvåg växelriktare är rätt för tillämpningen. En modifierad inverter är bra för elverktyg och objekt med en motor, makten är inte helt stabil. En ren sinusvåg behövs för att hantera eventuella känsliga objekt, till exempel en dator. Detta ger en jämn sinusvåg, liksom den elbolaget. Det hindrar datorn kraschar, överspänning, och så vidare.
3

Titta på alla de produkter du tänker använda med omriktaren. Läs etiketten och anteckna toppen eller börjar watt och kontinuerlig drift watt. Många objekt som innehåller en motor kräver mycket högre effekt för att starta än de gör för att arbeta kontinuerligt. Lägg alla dessa tillsammans för att avgöra hur mycket som behövs, och sedan lägga till 30 procent till denna siffra för att komma fram till watt du behöver.
4

Multiplicera de operativa ampere vid 120 för att få operativa watt, om objektet har ingen effekt beteckning. Multiplicera antalet watt med 2 för att få start-up watt du behöver. Ta reda på om du har en generator för att rymma de nödvändiga watt. Dividera det totala antalet watt behövs med 12, sedan multiplicera resultatet med 1,1. Om du behöver 1000 watt, behöver du minst en 90-amp generator.
5

Tänk på att ju högre makt inverter wattal, desto högre batterinivå oavgjort, därför desto kortare tid kan manövreras med motorn avstängd innan det gör du en olycklig sommarlägret. Vissa datorer kan dra så mycket som 1.400 watt kontinuerlig och en radio kan dra så lite som 20 watt. Det är tillrådligt att använda omriktaren med motorn igång, med bara en timme eller mindre av användning med motorn avstängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97055.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.