Hur man avgör Utväxling

Ändra bilens utväxling är ett relativt billigt sätt att dramatiskt förändra egenskaperna hos fordonet. Ändring av fordonets utväxling är en mycket populär prestanda uppgradering eftersom den inte kräver någon motorförändring och effekterna av förhållandet förändringen är direkt märkbar. Utväxling definieras som antalet varv som fordonets drivlina måste göra för däcken för att göra ett helt varv. Till exempel, om ett fordons utväxling är 2:80, måste drivlinan slå två hela varv plus 0,8 (eller 80 procent) av en annan fullständig revolution för bilens däck för att göra ett varv. Saker du behöver
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Gå differentierade interna komponenter för att avslöja växlarna. Vissa skillnader har ett lock som visas på baksidan av differentialen. Locket är fastsatt i differential med ett antal bultar. Ta bort skruvarna med en skiftnyckel kommer befria locket från differentialen. Andra skillnader har en mittsektion som inrymmer kugghjulen. För att ta bort mitten-sektionen differential, är det först nödvändigt att ta bort drivaxeln. Ta bort skruvarna som håller fast drivaxeln till differentialen med en skiftnyckel och dra drivaxeln bort. Ta bort hjulen och bromsarna, sedan bort bultarna som håller axlarna i differentialhuset. Dra axlarna rakt ut i differentialen. Ta bort skruvarna som håller fast differentialen differentialhuset, dra sedan differential bort.
2

Räkna antalet kuggar på kuggkransen i differentialen. Kuggkransen är större cirkulära redskap.
3

Räkna antalet kuggar på drevet. Drevet är den mindre av de två redskap.
4

Dela antalet kuggar på drevet i antalet kuggar på kuggkransen. Till exempel, om kugghjulet har nio kuggar och kuggkransen har 37 tänder, är utväxlingsförhållandet 4:11. Detta innebär att drivlinan måste vända fyra hela varv plus ytterligare 0,11 varv för däcken att göra ett varv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94920.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.