Gör det själv Turbo Replacement

Glöm boost controllers, dator tuning och cat-back avgassystem, det finns ingen makt att vinna för varje motor sånt som åtföljer en ny turbo. Köpa rätt turbo för din motor och önskad prestandanivå är den dyra delen, och ersätta din överföring efter den exploderar är den svåra delen. Byta turbo i sig är inget av dessa. Ta bort Turbo

Som med alla större motorns arbete, först ta bort batteriet och dränera alla vätskor, inklusive oljan. Avlägsnande av radiatorn kan krävas på vissa motorer (som 4G63T), men det är valfritt på andra. Koppla bort alla sensorledningarna, vakuumledningar och VVS kommer till din turbo. Du kanske vill att port eller ersätta avgasgrenröret vid denna tid, då du kommer att behöva koppla det också. Demontera värmeskyddet, olja in och dränera lines.Remove raderna vattentillförsel, om sådan finns. Unbolt turbo från grenröret och avgassystemet ned-röret, och lyft av det. Om du tar bort grenröret, skruva isär den och ta bort den från huvudet.
Installera Turbo

Installationen är i huvudsak den exakta motsatsen till borttagningen , med några extra steg. Prime oljereturledningen med en blandning av Teflon-baserad olja tillsats och ren motorolja och pumpa lite i den nya turbon själv. Snurra turbo blad för ca 10 sekunder för hand, bara för att se till att allt är fint och slick.Reinstall allt med nya packningar efter att se till att anliggningsytorna är rena och platta. Om din grenröret kommer med en integrerad waste-gate, oroa dig inte. Vi har olika sätt att hantera det.
Manual Boost Controller

Din stora, är ny turbo inte kommer att göra mycket bra om beståndet avfall- grinden kommer inte låta det buffra något högre än beståndet turbo. Om du kolla avsnittet Resurser som medföljer den här artikeln kommer du att se en länk till CSpeedracing.com med instruktioner om att bygga en mycket effektiv manuell boost kontroll (MBC) ventil för $ 4. Gör det, och montera ventilen i avfallet-gate laddtryck linje. Denna MBC gör att du kan ställa in laddtryck på vad du vill utan att beståndet avfall-gate förstöra ditt roliga. Addera Tuning

flesta lager turbomotorer kan ta ca 5 till 10 mer psi i uppsving med aktiemarknaden bränslesystemet och programmering. Om du byter turbo, är det ganska säkert att anta att du kommer förbi stock gränser, så överväga en uppgradering. Du kan bara installera större spridare, men bilen går på tomgång som skräp och få fruktansvärda bränsle körsträcka. Om du går mer än 10 psi över lagernivåer boost, uppgradera din bränslepump, ledningar, bränsle järnväg och injectors.Reprogram datorn för att köra din nya injektorer och börja trimma blandningen. Överväga att köpa en större intercooler, eller du riskerar kvävning din nya turbo och orsakar detonation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83654.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.