Hur snabbt man målar en RV

En RV är inte som de flesta andra fordon, det är mer besläktad med en rullande huset än något annat. Detta gör att måla en en helt annan strävan än att måla den genomsnittliga bilen, skicka kostnaderna för karosseri och material skyhöga. Eftersom tid är pengar, är en av de bästa sätten att minska den totala kostnaden för att minska mängden av förberedelser och spraya tid. Saker och ting blir ännu mer komplicerat när man betänker det faktum att konsumenterna inte ens kan skaffa bilklassade, flyktiga, organiska förening-haltiga färger längre. Lyckligtvis kan DIY löser dina problem vara lite billigare och närmare till hands än du kanske tror. Saker du behöver
Maskeringstejp papper
Maskering eller förpackning cellofan
Air kompressor
Soda-sprängning utrustning och material
Högpresterande skyddande emalj
HVLP färg pistol

Visa mer instruktioner
1 något

Mask på RV som du inte vill ha målat. Den godkända metoden innebär att ta bort emblem, tillämpa maskeringstejp och maskeringspapper, sedan trimma tejp runt trim och lyser med ett rakblad. Däremot kan du spara en hel del tid genom att täcka fönster och lampor med packning cellofan, trycka in det i sprickorna med en plast kniv och sedan trimma den med ett rakblad.
2

Sätt bredaste möjliga öppning tips på sandblästring pistol, vrid sedan kompressorn trycket ner till ca 90 psi. Håll pistolen cirka två meter tillbaka från din RV måla och testa den på en undanskymd plats. Ditt mål är bara att slå glansen av dina befintliga RV färg, inte att ta bort det. Om du är osäker, öka ditt avstånd, minskar lufttrycket och spendera lite mer tid på panelen.
3

Soda-blast hela RV, från topp till botten, tills det ISN ' t lite glans åt vänster. Var mycket försiktig runt kanterna på tejpen eller plastfolie. När du närmar dig kanterna på omslaget, vinkla pistolen så att det blåser en aning över masken och bort från kanten. Målet är att först undvika sprängning masken - speciellt om det är plast -. Dels för att undvika att driva luften och sprängning material under kanterna på masken
4

Grundligt spraya bilen ner med en vattenslang för att lösa upp bakpulver, och var försiktig runt maskerna. Låt RV torka helt, gärna över natten. Det är viktigt att RV vara helt torr innan målning. Du kan påskynda processen genom att spraya tryckluft i panel luckor. Efter torkning, ny kontroll av maskering för att se till att kanterna är fortfarande säker, och reparation med maskeringstejp, som behöver vara.
5

Ladda HVLP pistol med högpresterande skyddande emalj. Även känd som "trailer paint" och finns på någon järnaffär, är dessa beläggningar särskilt utformade för industriella applikationer där färgen måste gå över ren metall. Denna emalj är tufft, korrosionsbeständigt och erbjuder cirka 95 procent av glansen hos en dedikerad billack. Ljusare färger, såsom vitt och beige, ser bäst, eftersom de gömmer ytdefekter och inkonsekvenser i färgen bättre än mörkare färger.
6

Måla hela RV, från början till slut, i tre lätta rockar. Arbetet kring RV i en medurs, täcker det från topp till botten, i sektioner, färgen borde ha satt upp tillräckligt för ett andra skikt av den tid du får tillbaka runt till där du började. Olika färger härdar vid olika hastigheter, beroende på temperatur och luftfuktighet, så rådfråga kan märka för torktid rekommendationer.
7

Vänta tills färgen att få torrt vid beröring, sedan börja försiktigt avlägsna masker. Dra maskerna tillbaka mot sig själva, mycket långsamt, för att undvika att lyfta färgen. När du har dem alla utanför, doppa en liten målarpensel i färgen och röra upp några områden som du kanske har missat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83328.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.