Hur man lägger in en Steering Stabilizer på en Ford Excursion

Installera en styrning stabilisator på din Ford Excursion att förbättra hanteringen och kontrollen av fordonet. En styrning stabilisator är utformad för att stabilisera däcken när fordonet möter en bula på vägen. Den liknar en stötdämpare och fästen från axeln till dragstången. Köp en eftermarknad styrning stabilisator från en lokal Biltema. Installationen kan slutföras på ca en timme. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Bågfil eller vinkelslip
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Vrid ratten så att däcken pekar rakt fram. Se till att fordonet är i parken och dra åt handbromsen.
2

Ta bort den ursprungliga styrningen stabilisator genom att lossa och ta bort bultarna på vardera änden med en spärr och uttag.

3

Skär lager fäste styrning stabilisator från axeln med en bågfil eller vinkelslip. Detta är den konsol som säkrade stabilisatorn lager styrningen till axeln av fordonet. Det ligger på passagerarsidan av bilen. Lossa och ta bort muttrarna på förarsida fram U-bult på axeln med en spärr och uttag
4

. Muttrarna är placerade på undersidan av axeln. U-bultarna ansluta bladfjädrar till axeln.
5

Placera fästet som följde med kitet på U-bulten och sätt tillbaka muttrarna på U-bultarna. Monteringen hålet i konsolen bör placeras så att den är vänd mot fordonets främre del. Dra åt U-bolt nötter till 85-90 fot-pounds med en momentnyckel.
6

Lokalisera de fyra fördjupningarna i lager styrstag av ditt fordon. Parallellstaget är vägen som förbinder de två främre däcken tillsammans för att möjliggöra styrning. Placera fästet som kom med satsen under styrstaget och löst anslut U-bultarna till fästet. Räkna från vänster till höger, placera den första U-bulten i tredje indrag och dra åt U-bulten till 15-18 fot-pounds med en momentnyckel.
7

Lyft styrningen stabilisatorn på plats . Rikta in hålen och trä monteringsbultarna genom hålen. Montera muttrarna och dra åt dem till 65-70 fot-pounds med en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85284.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.