Hur man installerar en Voltmätare

En spänning mätare är ett fönster in i det elektriska systemet i ditt fordon. Med den kan du övervaka hälsotillståndet hos strömmen går igenom elsystemet och vet om varje anklagelse fluktuationer eller otillräckliga elektrisk juice som går in i systemet när det händer. Eftersom de flesta spänning-gauge kit kommer med all nödvändig hårdvara och är redo för installation, kan du utföra det här jobbet själv på några minuter med några verktyg i ditt eget garage. Saker du behöver
testlampan
Wrench
svart markör
Borr
Electric drill
Sidavbitare
stjärnskruvmejsel
Trådskalare
eltejp
Ratchet
Kort ratchet förlängning
Socket
Visa fler instruktioner
1

krypa under instrumentbrädan i din bil och leta efter en strömkälla för din spänning mätare . Detta borde vara en tråd för ett tillbehör som bara har spänning när tändningen slås till läge On, liksom radion och fläktmotorer.
2

Probe denna tråd på kontakten genom att haka ett test ljus till en god mark under instrumentbrädan - en metallhållare eller fästskruv - och tryck spetsen av testet ljusproben till kontakten på kabeln du vill testa om makten. Vrid tändningsnyckeln till läge ON och kontrollera att testet lyser när tändningen slås på. Märk tråden, om det behövs, så att du vet vilken du har valt.
3

leta efter en bra plats under instrumentpanelen, företrädesvis en konsol-montering bolt. Anslut din testlampa till denna bult och spetsen av testet ljuset till kontakten på kabeln du testat i föregående steg. Vrid tändningsnyckeln till läge ON och kontrollera att testet lyser. Slå av tändningen.
4

Koppla bort den negativa (svarta) batteri kabel med en skiftnyckel.
5

leta efter en lämplig plats för din spänning mätare. Detta kommer vanligtvis att vara under instrumentbrädan och till höger när du sitter bakom ratten. Placera monteringsfäste som medföljde volt mätare kit på vald monteringsplats. Markera positionen för konsolmontage hålen på instrumentbrädan med en svart markering.
6

Välj en borr med en mindre diameter än skruvarna som följde med spänning mätare kit.

7

Borra de markerade hålen under instrumentbrädan med hjälp av en borrmaskin och borr du valde i föregående steg.
8

Lägg den röda kabeln som medföljde Voltmätare kit från placeringen av volt mätaren till strömkälla för din mätare, routing tråden längs vägen för ett befintligt ledningsnät för att hålla tråden ur vägen i din slutliga installationen. Därefter skär tråden ca 6 inches längre än längden på kabeln behöver du hjälp av ett par Sidavbitare.
9

Upprepa samma procedur som används i föregående steg för att klippa lämplig längd av svart tråd som medföljde spänning mätare. Den här gången, mått från Voltmätare till marken punkten du valde i steg 3.
10

Installera Voltmätare konsolen med en stjärnskruvmejsel för att dra åt skruvarna som följde med satsen.

11

Strip ca 1/2 tum av isoleringen från varje ände av de röda och svarta kablarna med en kabelskalare.
12

Anslut ena änden av den röda kabeln till den positiva anslutningen på baksidan av spänningen mätaren. Denna kontakt bör märkas med en positiv (+) tecknet. Anslut ena änden av den svarta kabeln till den negativa anslutningen på baksidan av spänningen mätaren (den ena märkt med en negativ (-) tecken).
13

Dra den röda tråden längs ledningsnätet enligt instrumentbrädan och säkra kabeln till selen med eltejp. Anslut sedan den andra änden av den röda kabeln till strömkabeln med Skarvhylsa som medföljde mätaren kit. Gör likadant med den svarta kabeln, ansluter i slutet av denna tråd till bulten du valt. Använd en spärrfunktion, kort ratchet förlängning och ingångar.
14

Anslut den negativa (svarta) batterikabeln med skiftnyckel. Starta motorn och kontrollera driften av spänningen mätaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87258.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.