Prestanda Tips för Chevy 4.3 Motor

Chevrolet 4.3L V6 är vardagligt tal kallas för "3/4 350" av goda skäl. Denna motor (som kom lager i många top-line S-10s) är i huvudsak identiskt med något 350 V8 motor från samma år - förutom att GM valt att lop två cylindrar utanför blocket för att göra det en V6. Detta innebär att praktiskt taget alla tuning tricks och specifikationer som gäller för en 350 arbetar på en 4.3L, och en hel del delar är utbytbara mellan de två. Induktion

Den första (och sista) modifiering som många människor gör att deras 4.3L är att skrota motorns lager insug och avgas hårdvara för friare-andning enheter. Första saker först: Om din motor har bränsleinsprutning, sedan slänga din spjällhuset, dator och insugningsrör i soporna och satte eld. De enda anständiga induktion system för denna motor är gjorda för carbureted induktion, och eftermarknad dator-styrd bränsleinsprutning bara inte är värt pengarna om du inte installerar en turbo.

Insug val för denna motor är ganska dålig, men de som finns där ute är ganska bra. Edelbrock Performer RPM intag är ett populärt val, och Wilson gör en också. Top din grenrör med en 2-tums carb spacer och en 550-600 CFM förgasare. Addera Exhaust

Liksom insugsgrenrören är avgaserna header val lite tunn. Hooker gör en uppsättning anständiga fullängds headers för 4.3L, men deras huvuden har mycket små primärvalen och kommer att begränsa toppeffekt. Om du får intaget Edelbrock Performer, skulle du vara bäst av att få sina matchande avgassystem rubriker, som är utformade för att arbeta i samma varvtalsområdet.
Heads och Ignition

Om du byter över till en carb, då du kommer att behöva byta in en ny distributör för att gå med det. Lyckligtvis kommer den vanliga GM HEI distributören används på V8s byta över på de flesta årsmodeller, och kan göras för att göra det på alla om du byter kammen ut för en eftermarknad en.

Såvitt huvuden går, du är ganska mycket fastnat med lager och kära om du inte känner för att spendera flera tusen dollar på en racing set. Om du kan få dem, den tidigare 1985-1992 huvuden flöde lite bättre, men anser portning, nya ventiler och större 3/8-tums styrpinnen obligatoriskt. Flöde på även de bästa stock huvuden är patetiskt,. En bra portning jobb och ventil ersättning är förutsättningar för att göra något över 250 hästkrafter
kamaxlar och Pistons

Lyckligtvis 4.3L kan använda vilken kolv avsedd för en 350 av samma årgång, så valet genom taket. Bara plocka beroende set bäst passar din budget och krav kompression.

Kamaxel val är lika enkelt. Varje grind som kommer att arbeta på en 350 kommer att arbeta på en 4.3L, men du måste ha en kam anpassad marken om du vill ha något över 0,500 lift. Off-the-shelf cam urvalet är ganska tunn, och de som finns är ganska mild.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83689.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.