Hur man installerar ett Sunpro Gauge Set

Lägga till nya mätare till din bil är ett bra sätt att lägga till en snygg högteknologisk "cockpit" utseende till din dashboard. Det kommer också att låta dig övervaka din motor och vet när något är fel med det, oftast långt innan det blir tillräckligt allvarliga för att orsaka skada. En temperaturmätare kan du kontrollera systemet. En oljetryck eller temperaturmätare hjälper dig kontrollera att det finns olja i motorn. En förstärkare eller spänning mätare övervakar laddning och elsystem. Du har spenderat en hel del tid och pengar att bygga din motor. En Sunpro mätare set kan skydda denna investering. Saker du behöver
spår set
Märkpenna
Drill
1/8-tums borr
16-gauge wire
Wire etiketter
Byglingstråd sortiment
avbitare /strippor
Wire crimpers
eltejp
kryssmejsel
3 plåtskruvar, 1/4-inch-by-1/2-inch
Wrench set

Visa fler instruktioner
1

Håll mätaren pod under instrumentbrädan i önskad position och markera de tre skruvöppningarna med märkpenna. Borra hål för skruvar i undersidan av instrumentpanelen bezel på de märkta platserna. Fäst mätaren pod till instrumentpanelen bezel med skruvarna plåt och Phillips-skruvmejsel.
2

Ta bort muttrarna som håller mätarna till pod, och ta bort mätare.

Billiga 3

Lokalisera oljetryck och temperatur skicka enheter på motorn. Temperaturen avsändaren är oftast på framsidan av motorn. På Dodge och GM-motorer, är oljetrycket sändarenheten vanligtvis på baksidan av motorn bakom distributören. På Fords, är det oftast på förarsidan av blocket. Ta den sändande enheter genom att vrida dem moturs med en skiftnyckel.
4

Etikett och vägbeskrivning en längd av tråd genom skottet till både oljetryck och vattentemperatur sändande enheten platser. Installera rätt sändande enheten från Manometerkit. Skal kablarna 1/4-tums från änden med hjälp av kabelskalaren, och crimp rätt kontakt på kabeln. Dessa kommer vanligtvis att vara kvinnliga flatstift.
5

Klipp och etikett sensorkablarna till rätt längd för att nå mätarna med lite slack. Skal kablarna och crimp små terminaler ring till slutet. Vrid muttrarna på ingångssidan av temperatur-och tryckmätare och ta bort dem. Skjut ringterminaler över pinnbultarna och byt muttrarna. Dra åt dem med en skiftnyckel.
6

Dra en tråd från mätarna till gruppcentralen och skär den på längden. Märk denna tråd "Effekt". Bifoga en kvinnlig flatstiftet till gruppcentralen änden och anslut den till någon terminal märkt "Batt".
7

Skär tre bitar av tråd, var 10 inches lång och skala båda ändarna. Crimpring terminaler på ena änden av trådarna och fäst två av dessa till de öppna lug anslutningar på temperatur-och tryckmätare. Fäst den andra ringen terminal till "+"-sidan av spänningen mätaren. Anslut ledningarna till mätarna med kabeln från säkringen panelen med en blå eller gul rumpa kontakt
8

Bifoga en ringkabelsko till ena änden av den återstående tråden och anslut den till. "-" sida av spänning mätaren. Använd en inline Skarvhylsa för att fästa den andra änden av denna kabel till stereon jordkabeln.
9

Skjut mätarna till pod, skjut fästena över monteringsnitarna och sätt i och dra åt muttrarna . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96535.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.