Hur byter jag en TH400 Torque Converter?

Turbo 400 (TH400) är förmodligen den mest populära automatiskt i världen med varm-rodders och off-Roaders. En välbyggd TH400 klarar mer mul-pounds av vridmoment än de flesta motorer någonsin kommer att producera, och kan leverera snabbare och mer konsekvent 1/4-mile tider än någon produktion manuell växellåda. Högre-stall momentomvandlare tillåter motorn att komma in i sin makt-band snabbare och är bland de första ändringarna som den genomsnittliga hot-rodder eftersträvar när man använder en TH400. Saker du behöver
Full hylsnyckelsats med förlängningar och kardanknutar
Ordet jack och jack står
skruvdragare och Allen huvudet skiftnycklar
Öppna-och box-end skiftnycklar
Luddfria trasor
Silvertejp
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft och ställ den på en uppsättning av jack-montrar. Unbolt drivaxeln från den bakre differentialen och dra ut den av transmissionen. Saker en luddfri trasa i sändningsutdata så att den omger utgångsaxeln. Täck trasan och sändutmatningen fullständigt med ett skikt av tejp. Detta kommer att hjälpa till att hålla vätskan i överföringen istället för att spilla över golvet.
2

Ta bort dammskyddet från botten av transmissionen bell bostäder att exponera momentomvandlaren och motor flexplate. Ta den första omvandlaren till flexplate bult som du ser. Vrid motorns vevaxel med ett stort uttag anslutet till harmonisk balansaxel bulten på framsidan av vevaxeln. Vrid vevaxeln för att exponera de kommande två omvandlare bultar och ta bort dem.
3

Ta bort E-clip som fäster manöverlänkage till transmissionen och ta bort den översta raden överföring svalare. Täck radslutet med tejp eller koppla in den med en bult. Täck anslutningen överföring svalare på transmissionen med silvertejp. Upprepa denna procedur med den nedersta överföring svalare linjen. Skruva hastighetsmätaren kabeln.
4

Skjut en domkraft under växellådan pan, placera det så att domkraften dynan vilar nära framsidan av pannan. Höj jack pad tills det släpper mycket lätt tryck på transmissionen.
5

bort överföringen tvärstag bulten då bultarna som håller fast tvärbalk i chassit. Skjut tvärbalken ur vägen och ta bort den. Ta försiktigt bort överförings bultarna bell bostäder, med början från den övre mitten och ta bort två åt gången som du flyttar ner sidorna. Knacka överföring med en gummiklubba för att bryta loss från motorn.
6

Roll överföringen bakåt på domkraften och sänk den tills du har minst 6 inches av clearance mellan momentomvandlaren och något framför den. Skjut den gamla momentomvandlaren off.
7

Fyll ny momentomvandlare med minst tre fjärdedelar av transmissionsolja och smörj omvandlare axeln. Lyft försiktigt tunga omvandlaren på plats och skjut axeln omvandlaren navet på växellådans ingående axel. Tryck den ordentligt
8

Vrid omvandlaren medurs samtidigt som du trycker inåt,. Kan vända ett helt varv innan du hör en solid duns, åtföljd av omvandlaren släppa in i växellådshuset med ca 1 /8-tum. Denna del är mycket viktigt: att fortsätta att vända överföringen medurs, samtidigt som du trycker in, tills det sjunker och dunkar igen. Många nybörjare mekanik har gjort misstaget att försumma denna andra varv och släpp, bara för att få den nya momentomvandlaren äter pumpen växellådsolja och förstöra sig själv i processen.
9

tillbaka TH400 i omvänd utvisningsbeslut, är noga med att hålla transmissionen lutas något bakåt hela tiden för att se till att omvandlaren inte glider ut under installationen. Det kan inte skada att vända momentomvandlaren gång innan åtdragning bell bostäder bultar. Omvandlaren monteringsflikar ska bara borsta flexplate efter åtdragning bell bostäder bultar. Om omvandlaren kilar mot flexplate har det gled ur transmissionen under installationen. Dra bell bostäder bultar till 50 ft-lbs. och konverteraren bultarna till 35 ft-lbs. Du kan överväga att använda blå gänglåsning på bultarna momentomvandlare för att hålla dem på plats. Kontrollera din nivå transmissionsolja före och efter start av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85673.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.