Hur man byter OEM Radio i en 1993 Toyota Tercel

Din Tercel har varit en stor bil, och du har bestämt dig för att behålla det för lång tid. Men du är inte så förtjust i fabriken AM /FM-radio, så det fick gå. Med lite ansträngning kan du ta med din Tercel till 21-talet med en ny in-dash huvudenhet. Saker du behöver Review, en 8mm hylsa och spärrskaft eller en 8mm mutter förare
stjärnskruvmejsel
Wire crimpers
Wire strippor
Några rosa rumpa kontakter eller bell-style skarvhylsor
Wire band eller eltejp
Metra 70-1761 sele adapter eller motsvarande
Visa fler instruktioner
1

Ta OEM radio. Den bezel (fälg) runt radion kommer att dra iväg med en liten yttre tryck från sidorna av ramen. Koppla defroster knappen på vänster sida av radion öppningen genom att trycka ned klippet i mitten av sele och dra utåt.
2

bort 8mm skruv som finns på varje hörn av OEM radio . Ta bort de 2 harnesesses på samma sätt defroster sele avlägsnades. Den svarta kabeln är antennen, dra den rakt ut från OEM-radio. Radion och förvaringsficka nedan så kommer det ut som en enhet. Ställ den åt sidan. Addera 3

Wire den nya CD-spelaren. Kabelhärva adaptrar som Metra 70-1761 är det enklaste sättet att anpassa din eftermarknaden CD-spelarens ledningar till bilens ledningar eftersom de inte kräver några kablar som skall skäras eller provas på fordonet. Dessutom kommer eftermarknaden huvudenhetens tråd färger matchar inte OEM tråd färger men de matchar Metra sele, så det finns inga gissningar.
4

Använda tråd strippor, exponera mellan 1/4 " och 3/8 "på slutet av varje tråd på båda selar. Ledningarna från eftermarknaden huvudenheten sele och Metra sele kommer att matcha färg för färg. Gör alla dina kontakter med hjälp av krympanslutningar, vilket ger varje tråd en mild dragning för att bekräfta anslutningen är fast.
5

När alla anslutningar är gjorda, använda eltejp eller band tråd att fästa selen i en prydlig bunt. Frysa ut några kablar på Metra eller CD-spelare sele som inte har någon motsvarighet för att ansluta till, med hjälp av en krimpkontaktdon eller eltejp för att säkerställa att de inte orsakar några kortslutningar.
6

Montera eftermarknaden huvudenhet i stället för OEM-radio. Ta bort de 4 skruvarna 8mm maskin från sidorna av OEM radio och dra bort radion från fästet och pocket församling.
7

Montera eftermarknaden huvudenhet på plats. Eftermarknaden radion ska radas upp så framsidan av radion sticker något ut förbi fickan. Om uppradade rätt, kommer de befintliga hålen i fästet rada upp med förborrade hål i sidan av eftermarknaden huvudenheten. Använd skruvarna som följde med eftermarknaden huvudenhet för att fästa den på fästet.
8

Gör dina anslutningar. Montera radio och testa den för funktion. Metra sidan av selen du trådbundna ska pluggar in i OEM ledningar som gjorde OEM radio. Den andra änden kommer att täppa till baksidan av eftermarknaden huvudenheten. Koppla in antennen. Montera eftermarknaden radio och pocket montering tillbaka in i instrumentbrädan precis som OEM montering.
9

Testa enheten för funktionalitet. Kontrollera att alla högtalarna fungerar, spelar huvudenheten och matar skivor, och tunern tar emot en radiosignal. Återanslut defrosterknappen och snäpp tillbaka streck bezel på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84996.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.