Gör Aluminium Ljuddämpare Fail

Det finns inget enkelt svar på om eller inte aluminium ljuddämpare är naturligt benägna att misslyckas,? Mycket av det beror på ljuddämparen konstruktion och efterbehandling. De flesta ljuddämpare är tillverkade av antingen aluminium-stål eller rostfritt stål. Dessa material är starka och korrosionsbeständiga, men kan vara något tungt. Aluminium är mycket lättare än stål, men aluminium ljuddämpare kräver mer metall för att behålla samma styvhet som stål. Entreprenad

Oddsen är bäst att din aluminium ljuddämparen är inte solid aluminium. Ljuddämpare designer kommer i två grundtyper: packade och förbryllad, dvs kamrar. Packade ljuddämparna använder glasfiber eller stålull förpackningsmaterial kring en perforerad kärna av stål för att absorbera ljudenergi. Den inre kärnan ser mest av missbruket från heta, korrosiva rökgaser och är nästan alltid gjorda av stål. Förbryllad halsdukar använder en serie interna plåtar och rör så att ljudet reflekteras energi tillbaka på sig själv och kan teoretiskt göras av idel aluminium.
Styrka

Styrka är aluminiums Achilles 'häl, aluminum har ungefär en tredjedel tätheten av stål, men den har också ungefär en tredjedel draghållfastheten. Det betyder att du måste använda tre gånger den mängd aluminium för att bibehålla samma styrka som stål. Aluminium fördel är i komponentens ingenjörskonst. Praktiska och archetectural överväganden innebär ofta att en komplex del av stål kan vara tjockare och starkare på vissa ställen än det behöver vara. Ingenjörer använder aluminium i motorblock och andra komponenter bil, eftersom de kan göra det tunnare eller tjockare där hållfasthetskrav diktera. Detta innebär att en aluminium ljuddämparen kan vara lika stark som stål ljuddämparen, men kräver mer material, svetsning och verkstadsindustrin förmåga att bibehålla samma styrka.
Korrosion

Exposed aluminium har ungefär samma korrosionsbeständighet som råstål, men den har en kant som stål inte. När aluminium "rostar," den bildar en tråkig, kalkhaltig skikt av aluminiumoxid på den yta som exponeras för syre. Denna oxid skyddar aluminium nedanför, förhindra ytterligare korrosion. Även om du kliar det översta lagret av aluminium bort, kommer området innanför scratch snabbt bilda ett tunt oxidskikt för att förhindra korrosion. Solid aluminium halsdukar har en stor fördel framför aluminiserat stål, som har använder endast ett mycket tunt lager av aluminium för att förhindra korrosion. Skrapa att avsluta eller kapa röret och du utsätter råstål inne på frätande. Sant rostfritt stål i slutändan kommer att överleva aluminium och kommer att hålla ett ljus lysa för längre också.
Galvanisk korrosion

Aluminium har hög galvanisk potential, vilket innebär att det kan korrodera när det kommer i kontakt med andra metaller. Detta kan vara ett stort problem om du använder stål bultar eller klämmor avgaser, så du måste installera något mellan aluminium och stål för att förhindra korrosion. Gummilister och brickor kommer att arbeta med avgas klämmor och bultskallar, och några RTV silikon tätningsmedel kommer att fungera som en barriär runt gängor och axlar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96216.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.