Hemlagad Sound System i bilar

Ett ljudsystem är en av de saker som kan ge någon bil en sval vibe, samt lagt till kvaliteten på körupplevelsen. Många människor anpassar sina bilar genom att välja att installera ett bra ljudsystem. Innan du lägger en ljudanläggning i en bil, fundera på vad du behöver för att göra bilens ljudsystem komplett. Tänk på vad din ideala sound system skulle vara och utforma systemet kring den typ av musik du gillar. Med detta synsätt blir det mycket lättare att sätta ihop din egen bilradion hemma. Stereo Receiver

I de flesta fall är det stereon mer en fråga om estetik än funktionalitet. Alla stereoapparater kan ställa in en radiostation, och de flesta har cd-spelare och de vanliga klockor och visselpipor. Vad skiljer dem är i stort sett den utformning och utseende. Detta är logiskt, eftersom det är den viktigaste delen av ljudsystem som passagerare faktiskt see.Many stereoanläggningar kommer med avancerade funktioner som kan göra dem sticker ut över konkurrenterna. Förmågan att docka andra enheter eller att hålla mer musik är standard. Nyare innovationer inkluderar speciella satellit radiostationer som inte finns tillgängliga på alla radioapparater. Tänk på kostnaden kontra belöning när man väljer en stereo baserat på dessa extra funktioner.
Högtalare och förstärkare

högtalare kommer i olika former, storlekar och effekter. Högtalarna kan placeras i den främre eller bakre eller båda. De främre högtalarna är i dörrpaneler och instrumentbrädor medan de bakre sitter bakom baksätena. Woofers är normalt stora så de är placerade i bakluckan på car.One av de saker som kan öka eller multiplicera ditt ljud är en förstärkare. En missuppfattning är att om hög effekt ges till högtalarna kommer det att bränna dem, medan det är tvärtom. Om det inte finns någon snedvridning eller delningsfilter, är hög effekt bra för högtalarna. Det finns 1 -, 2 -, 4 -, 5 - och 6-kanals förstärkare. Antalet kanaler är i direkt proportion till antalet högtalare förstärkaren verkställande makten för.
Delningsfilter och nätfrekvens
Delningsfilter

är apparater som används för att styra frekvensfördelningen bland talarna. De tar bort distorsion från högtalarna. Det finns både höga och lågpass delningsfilter beroende på deras förmåga att kontrollera höga och låga frekvenser. När de kombineras, gör de upp en crossover band pass, vilket gör att endast ett visst frekvensområde passera them.It är viktigt att ha en kontinuerlig och effektiv strömförsörjning för ljudsystem. Bilen ger endast strömförsörjningen för de begränsade förinstallerade elektriska prylar i bilen. För de människor som vill ha sin egen ljudanläggning, är det viktigt att hålla koll på hur mycket kraft som behövs för detta. Ljudsystemet strömförsörjning består av ett batteri, en generator och ett stelnat kondensator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83309.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.