Saker att göra din bil går snabbare

Fordonsägare har varit på en strävan efter snabbhet och prestanda ända sedan den första chauffören klev bakom ratten, och med dagens uppsjö av eftermarknaden alternativ, vilket gör din bil att gå snabbare har aldrig varit enklare. Prestanda kommer vid en kostnad. Högre hästkrafter och hårdare körning kommer att sätta mer stress på inte bara bilens motor, men även bromsarna och fjädring. Intag

Många erfarna åkare jämför ofta en motor till en luftpump, i det att mer luft kan du dra in det desto mer ström du kommer att få ut. Högpresterande luftfilter som de gjorda av K & N arbete genom att minska begränsningarna för luft som strömmar in i motorn. En kall luftintaget drar kall luft från utanför motorrummet. Kall luft är tätare än varm luft, kan därför mer luft packas i varje cylinder. Lätt aluminium intag kan vara en stor förbättring jämfört med de stock bitar på äldre fordon. De tenderar att flyta bättre och är lättare kontra gjutna motsvarigheter järn, vilket innebär att motorn behöver göra mindre arbete för att driva fordonet. Addera Exhaust

Avgassystemet kanaler avgaserna bort från motorn och ut ur fordonet. Begränsningar i avgassystemet kan beröva makten som annars skulle kunna användas för att göra bilen att gå snabbare. Headers kan förbättra flödet och är mycket lättare än beståndet gjutjärn avgasgrenrören. Mest prestanda avgassystem åberopa större rördiametrar att minska mottryck. Många använder en dubbel ljuddämpare och avgassystem tarmkanalen setup, vilket ökar kraften. Om du har en senare modell fordon, kanske du vill uppgradera till en högpresterande katalysator.
Tändning

Tändsystemet består av distributören, tändstift och tändstift trådar, och är ansvarig för att antända blandningen av luft och bränsle komprimeras inuti varje cylinder. Om det var ett tag sedan du har ändrat dina tändstift, kommer du att märka en förbättring genom att ersätta dem med lager-enheter. Högpresterande tändstift använder exotiska legeringar och flera elektroder för att skapa en större gnista i förbränningskammaren. Högpresterande tändstift kablar har tjockare isolering och låga ledningar motstånd för att se mer spänningen når tändstiftet. Om du har en äldre bil kanske du vill uppgradera den gamla poäng stilen distributör till en elektronisk distributör.
Drivlina

När du har börjat generera några allvarliga makt , måste du fokusera på bilens drivlina. Automatiska växellådor tenderar att använda mer ström än manuella växellådor, men en högpresterande koppling eller momentomvandlare kan vara en förbättring jämfört med lager setup. Du kanske vill använda lägre växlar i drivaxeln för ökad acceleration, även om detta kommer att göra att motorn arbeta hårdare när du dyker på motorvägshastigheter.
Traction

ha en mycket ström gör ingen nytta om du inte kan få det till marken. Betrakta dina däck först. Om du är ute efter att göra mestadels dragracing du vill välja den bredaste däcken möjligt, med den plattaste slitbanemönster. Tänk om du ändå vill kunna köra bilen på gatan, mest rena dragracing däck är olagligt. Många däck tillverkar bygga däck som kan utföra både på gatan och på banan. Om du är ute efter att göra några roadracing eller bara vill förbättra street hantering, leta efter en låg profil däck. Också när man tänker dragkraft överväga vikten saldot på ditt fordon, ska det vara så nära 50/50 fram och tillbaka och från vänster till höger som möjligt. Flytta tunga föremål såsom batteri till stammen om möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83268.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.