Kommer ett bilmärke Mer kraft med Open rubriker?

Diskussionen om huruvida eller inte rubriker kommer att göra mer effekt när den öppnas är ett ämne påverkas av många faktorer. Ju bättre en motor andas, desto mer ström kommer det att göra i topp vridmoment eller hästkrafter. Men det är alltid en avvägning i ena änden av skalan eller den andra. För att sätta dessa i rätt perspektiv, först förstå kuvertet där motorn arbetar. Volym

högre volym av bränsle och luft motorn kan bränna och utvisa desto mer ström kommer det att producera. Detta kräver en förenlighet många komponenter som arbetar unisont, alla kompletterar varandra. Detta ger trovärdighet till påståendet "större är inte nödvändigtvis bättre."
Basics

Storleken på spjällhuset, insugningsrör, ventiler, kamaxel lyft och duration, mängden ventil överlappning, cylinderhuvud kammare storlek, avgasporten höjd i förhållande till ventilsätet, avgasporten volym och flödeshastighet, liksom rören rensaren eller sidhuvuden är nödvändigt att ta med i beräkningen. Eventuella förändringar över stock och graden av dessa förändringar kommer att påverka en ökning avgasflöde egenskaper.

Alla ovanstående faktorer måste beaktas för att exakt bedöma prestanda ökning. En typisk 350 Cl-motor kommer att ha en tömningshastigheten av 250-260 kubikfot per sekund, eller CFS, vid höga varvtal. När volymen bestäms, storleken på de primära rören kan justeras för att tillgodose den ökade volymen.
Primär Rör

snabb evakuering av avgaserna gaser är inte det enda övervägandet vid bestämning av storleken på samlingsrören. Med ventil överlappning, är ett vakuum önskas i de primära rör som tillverkas genom den utströmmande gaser. Detta vakuum hjälper evakuera förbränningskammaren snabbare medan sugande på mer bränsle från inloppsventilen. De primära rören bör vara av tillräcklig diameter för att rymma den nu etablerat flödeshastigheten, och samtidigt bibehålla den lämpliga mängden av vakuum för snabb evakuering.

Diametern och längden av de primära rören bestämmer flödeshastigheten. Lång primärt rör resulterar i högt vridmoment vid lägre varvtal, men har en negativ effekt på hästkrafter vid höga varvtal. Motorn kommer att producera god initial acceleration men faller på sin yta vid höga varvtal. Omvänt kommer korta primära rören höja toppmomentet till ett högre varvtal men öka hästkrafter vid höga varvtal. Detta resulterar i långsammare initial acceleration men högre hästkrafter vid höga varvtal. Det är alltid en avvägning men kan jonglerade runt och minimeras med lämpliga beräkningar. Av de två, de kortare rören är mer önskvärt, eftersom en bra stall omvandlare kommer motverka en del av den förlorade vridmoment vid låga varvtal genom att tillåta motorn att rev till en högre initial lansering rpm vilket är närmare till det moment som topp.

kollektorlängd

motorer gående över toppmoment i högre varvtal inte vinna någon fördel av samlare längd eller avgassystemet vid alla tidigare rubriker. Däremot kan motorer med lägre varvtal under den topp vridmoment gynnas genom att ändra den maximala vridmomentet till ett lägre varvtal via header förlängningar eller ett avgassystem optimerat för det intervallet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89720.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.