Hur fungerar en Stabilizer dragkrok Arbete?

Stabilizer dragkrokar är "tillbaka till center" som är avsedda att minska eller eliminera okontrollerad sida-till-sida trailer rörelse under färden. Sådana mekanismer kan radikalt minska trafikstockningarna trötthet, de minimerar de fysiska krav på föraren och den stress upplever oroande trailer beteende. Även tillverkas av ett antal företag, utnyttjar ett antal tekniska konstruktioner, de grundläggande principerna bakom deras funktion är liknande. Sway

vanligast förekommande okontrollerad trailer symptom är korrekt kallas "gunga", även om det är ubiquitously kallas "svansen viftar på hunden." Detta fenomen inträffar när en släpvagn flyttas off- centrum med en utomstående kraft, vanligtvis tryckvåg av undertow från ett stort fordon, såsom en 18-hjuling passerar i endera riktningen. Samspelet av en vajande trailer genom ett ostabiliserade hitch hissar och flyttar bak på dragfordonet från sida till sida, minska radikalt styrning effektivitet. I bästa fall sänder detta en extremt obehaglig känsla till föraren. I värsta fall, släpet kan skiftnyckel dragfordonet sidledes mot färdriktningen och få den att rulla, eller slunga dragfordonet sidled av vägen.

Sway förvärras om släpet är för tungt för vikten . av dragfordonet eller för lång för axelavstånd dragfordonet
Andra orsaker till Okontrollerad Trailer Movement

Trailers kan slås av linjärt - korrekt kallas "neutral" - position med valfritt antal vägförhållanden. "Rut spårning" hänför sig till tendensen hos ett unsteered rörligt objekt, t.ex. ett släp, att följa declivities i vägbanan. Rut spårning kan dra släpet ifrån linjen att bogsera fordonet tar.

Kurvtagning utövar olika centrifugalkrafter på dragfordon, som aktivt framdrivning, än på släp, som helt enkelt håller på att dras. Denna ojämlika sidled drag kan orsaka trailern att välja en annan linje i kurvorna, vilket kan vara en särskilt farlig kombination i hårnålskurvor.
P Om en bula eller depression orsakar släpets axlar lämnar marken, även tillfälligt, det är osannolikt att landa i linje med dragfordonet, vilket orsakar en extrem och oroande vridande känsla att överföras till föraren.
Hur Stabilisera dragkrokar Arbete
< p> En ände av den stabiliserande anordningen är fäst till trailern "A"-ram, den andra till dragfordonet. Om stabiliserande anordningen komprimeras, vilket innebär släpfordonet rör sig excentriskt mot sidan stabilisatorn monteras, utövar det en utåtriktad - skjuta - tryck för att återgå trailern till neutralläge. Om stabiliserande anordningen expanderas, vilket släpfordonet rör sig excentriskt mot den motsatta sidan där stabilisatorn är monterad, utövar det en inåt - dra - tryck för att återgå trailern till neutralläge
.
Engineering

Några stabilisator dragkrokar arbete med hjälp av fjädrar som komprimerar när ett släpfordon går från neutral. En komprimerad vårens "minne" tvingar den att expandera tillbaka till sitt ursprungliga skick, vilket rätar trailern, en utökad våren utövar motsatt kraft till samma ändamål. System med kolvar dela denna logik, men använd trycket inuti kolvarna att utöva tryck-och dragkraft som motverkar släpets benägenhet att gunga. Andra system använder kammar som är snugged ned så att friktion skapar ett starkt motstånd till släpet att dras ner neutral. Kammarna är konstruerade för att känna skillnaden mellan en gradvis rörelse, som när medvetet gör snäva men avsiktliga svängar och skarpa, plötsliga förändringar i relationen mellan vagn och dragfordonet. I den sistnämnda situationen, kammarna utövar krafter som dämpar rörelsen sedan tillbaka vagnen till true.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89709.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.