Kompressor Typer

Skapa hästkrafter i en tidig modell hot rod, sen modell muskelbil eller tuner import är lika enkelt som att installera en kompressor. En kompressor kan fördubbla hästkrafter i ett lager motor, så det är tydligt att se varför de har blivit väldigt populära bland fordonsindustrin prestanda entusiaster. Det finns flera populära typer av kompressorer att välja på om du är intresserad av att lägga till en till din bil. Roots Supercharger

Roots kompressorer, allmänt känd som fläktar, är den ursprungliga kompressorer och är vanligast på tidig modell hot rods gillar Chevrolet 1957. En rötter överladdare ersätter insugningsröret på motorn och tvingar stora mängder luft i motorn via två lober placerade på insidan av laddningskompressorn hölje. Höljet på kompressor är mycket stort, och därefter, de flesta rötter superchargers sitter ovanför huven på en bil. Detta gör för en mycket aggressiv "in-your-face" ser mycket populär tack vare tidig modell hot rods.
Radialfläkt Supercharger

centrifugal kompressor är den mest populära kompressor på marknaden och var den första kompressor som används i bilar. Dessa kompressorer är mycket vanliga tillägg till sent-modell fordon där over-aggressivt utseende av en rötter kompressor inte ville. De fungerar genom att trycka in luft i motorn som en fläkt, men vid 40.000 rpm (varv per minut.) Den centrifugal kompressor är också mer effektiv då rötterna kompressor eftersom det skapar "boost" eller hästkrafter vid högre varvtal och inte vid lägre varvtal där det inte behövs.
Turbo

många inte klassificera turboladdare som en kompressor, men enligt Supercharger Online.com är turboaggregatet faktiskt en kompressor även om det skapar draghjälp från avgastryck. En turbo är en forcerad induktion system som komprimerar luft och tvingar den in i motorn. Detta gör jobbet för en turboladdare detsamma som ett rötterna kompressor och en centrifugal kompressor densamma. Fördelen med en turbo är att det inte tar hästkrafter för att skapa hästkrafter eftersom det rinner av avgastrycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88223.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.