Vilken storlek av en off-road Coilover behöver jag?

Många lastbil entusiaster njuta modifiera sina fordon för off-road bruk. Den terrängfordon tillbehör branschen erbjuder en myriad av komponenter för att förbättra lastbil prestanda över smuts eller stenar. Coilover chocker är specialiserade stötdämpare tillverkas speciellt för off-road bruk. Men dessa chocker kommer med många format val beroende på bilens avsett off-road bruk. Coilover Funktioner

En coilover chock består av en stötdämpare kropp med en spiralfjäder synligt omger den på utsidan. Den stötdämparaggregat innehåller en cylinderkropp fylld med olja. En kolv rör sig inuti cylindern för att dämpa bilens våren. Kolven använder tunna shims och små hål, som en del av dess konstruktion, för att tillåta oljan att flyta på ett kontrollerat sätt. I själva verket kan åkare ändra de interna shims för anpassning till den interna oljeflödet, vilket resulterar i mer eller mindre total våren rörelse från coilover. Addera Dimensionering

Coilover chocker finns tillgängliga i 2-tums, 2,5-tums och 3 tums diameter. Dessutom varierar chocken s åklängd mellan 6 tum och 18 inches. Åkare som deltar i lätta sten genomsökning, men ändå kräver en gata bil, kan använda antingen en 2-tums eller 2,5-tums diameter coilover med 10 inches till 16 inches av resor rörelse. En tung terrängvagn, såsom de täcker tuffa öken terräng, bör använda 2,5-tums diameter coilover med samma resor avstånd. Åkare med trofé lastbilar kan använda 3-tums diameter coilover för ett estetiskt tilltalande utseende.
Slinglängd

Spolen totala längd kommer att påverka vår ränta eller stötdämpande effekt. Längden på en fullt utsträckt spole bör vara den dubbla längden av den största resande utrymme. Exempelvis bör 10 inches av resor matcha med en spole som är 20 inches lång.
Fördelar

Coilover chocker erbjuder flexibilitet för off-road förare. Andra stötdämpare val, till exempel suspensioner bladfjäder tillåter inte för eventuella justeringar av chock prestanda. Coilover chocker är också lättare att montera än de övriga fjädring val, vilket gör det enkelt för en lastbil entusiasten att modifiera fjädring själv.
Kostnad

Coilovers erbjuder många fördelar, men kostnaden är betydligt mer än andra fjädring val. Varje hjul måste vara utrustade med en individuell coilover chock. Varje coilover kostar mellan omkring 400 och $ 550, genererar en komplett installation kostnad av ca $ 2.000. Välj välrenommerade coilover tillverkarna när de investerar denna stora summa pengar i ett fordons modifikation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89627.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.