Hur Wire elbromsarna på en trailer till en lastbil

Elektriska släpvagnsbromsar aktiveras av en elektronisk broms controller i hytten på lastbilen. Bromsen styrenheten levererar en ström av elektromagneter som distribuerar bromsarna. Eftersom strömmen som levereras är proportionell mot avtagande kraft lastbilen, ju hårdare du bromsar lastbilen, desto svårare släpvagnsbromsar distribuera. Sambandet mellan släpets bromsar och trucken sker genom två av trådarna i en runda sju-stifts skumt, den vita kabeln till jord och den blåa ledningen till styrenheten. Saker du behöver
Stoppklossar
Rags
diskmedel kommenterar: Mineral sprit (tillval) katalog Wire strippor
10-gauge tråd vit
12-gauge blå tråd
Lödning kit
Shrink-wrap isolerande kit
Buntband
Visa fler instruktioner
1

Immobilisera släpet med stoppklossar. Höj jack trailer tungan för att lyfta den främre delen av vagnen tills chassit är ungefär nivå.
2

Identifiera trådarna släpfordonsbroms. De kommer oftast ur de fasta bromstrumman vid slutet av varje axel vid tolv-o'-klocka läge och vara färgkodade vitt och blått. Rengör trådarna bakom varje hjul med hjälp av en trasa med hushåll diskmedel eller lacknafta, sedan separera den vita kabeln från det blå om det behövs. Ta bort 1/2 tum av isoleringen från varje tråd med tråd strippor.
3

Separera de vita och blå trådar från resten av sju-kablaget på släpets sida skumt. Rengör ledningarna med diskmedel eller lacknafta, använd sedan kabelskalaren att ta bort 1/2 tum av isoleringen från varje samt 1/2 tum av isoleringen från ändarna av 10-gauge lös vita och 12-gauge lösa blå trådar. Vrid färganpassade trådar tillsammans mellan pekfingret och tummen för att gå med dem.
4

Dra lös vit kabel längs tungan till en av de främre hörnen på släpet, fortsätt sedan längs ramen järnväg till den första axeln. Kapa lös tråd med avbitare när det ligger i anslutning till ledningarna utkommer från bromstrumman, klippa bort 1/2 tum av isoleringen med kabelskalaren, sedan vrida de två ändarna tillsammans. Om släpfordonet har mer än en axel, använd avbitare för att avlägsna 1/2 tum av isoleringen från den avskurna ändan av den kvarvarande lös tråd och vrid-gå det med trådarna gick tidigare i det här steget. Använd en lödning kit att löda två-eller tre-vägs gå, sedan isolerar du det med en shrink-wrap kit.
5

Bridge den lösa vita kabeln till ledningarna ut från bromsnavet av nästa bakåt axel, sedan upprepa processen för att gå.
6

Fortsätt överbryggande förfarandet mellan varje hjulnav tills du har gjort en serie anslutning till varje broms på den sidan av axeln. Upprepa hela processen, från dragkrok till bakaxel, på andra sidan av trailern, sedan använda din lödning kit att löda tre-wire anslutning vid skumt och använd din shrink-wrap kit för att isolera skarven.

7

Upprepa hela processen med de blå trådarna så båda trådarna i alla axlar ansluta till Hitch sele.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89121.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.