Vad är bakåtriktad kamera teknik?

En backkamera är en kamera som används för att visa föraren vad som är direkt bakom bilen. Det är vanligtvis monterad i eller till fordonets bakre stötfångare och ansluter till en bildskärm placerad i instrumentpanelen. Vissa fordon är utrustade med backkameror, men eftermarknaden modeller finns också för egen installation. Innan kameror

utrymmet direkt bakom ett fordon har alltid varit en av de mest utmanande områdena för förarna att se. Denna blinda fläcken blir ett särskilt problem när det blir nödvändigt att köra fordonet i omvänd för någon mätbar sträcka. Olika åtgärder har vidtagits under åren för att ta itu med denna fråga. Större speglar ger ett bredare synfält på vardera sidan av fordonet, och vissa bilar har även försetts med teknik som kan varna föraren när ett föremål kommer inom ett visst avstånd från den bakre stötfångaren.

Eftermarknad Installation

Mest Backkamera skärmar kan monteras på två olika sätt: de kan kopplas in i säkringsskåpet eller anslutas direkt till din dashboard cigarettändare. Kameran i sig måste bifogas ditt rikligt och fast i bilens elsystem. Den videosignalen överförs från kameran till skärmen trådlöst. Du kan betala för att få kameran och displayen installeras om du inte vill göra det själv.
Använd

Som en energibesparande åtgärd , kan Backkamera system programmeras att bara komma på när fordonet rör i omvänd. Men du kan också programmera dem att stanna kvar på hela tiden om du vill. För att minska risken för missförstånd när man tittar mellan backspegeln och backkameran display, kommer vissa modeller låter dig programmera displayen att visa en omvänd videobild för att matcha vad du ser i spegeln.
Fördelar

Den främsta fördelen med en backkamera system är att det kan minska risken för en påkörning bakifrån genom att göra det lättare att se hur nära bilen är att objekten direkt bakom det, såsom träd eller andra bilar. Det kan också minska risken för oavsiktligt slå barn eller små djur som vandrar in i banan för din bil som du säkerhetskopierar. Trots dessa fördelar, och med 2011 finns det ingen försäkring bryter erbjuds för bilar med backkameror.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89586.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.