Xenonljus Vs. Halogen

Xenon och halogen är bland de två vanligaste typerna av bil strålkastare. Även om båda lamporna har samma allmänna syfte att belysa vägen för förare och gör bilen mer synlig för andra på vägen, xenon ljus skiljer sig mycket från halogenlampor i ett antal viktiga områden. Teknik

halogenstrålkastare är enkla miniatyr versioner av konventionella hushåll lampor. De använder en glödtråd inuti ett glas hölje för att producera ljus och en serie av reflektorer för att fokusera det ljus på vägen. Xenon lampor använder ett liknande hus men använder glödlampor med xenon gas instängd. Den xenon får ljuset att brinna klarare och förlänger livslängden på lampan.
Kostnad

En av de största skillnaderna mellan halogen och xenon-strålkastare är kostnaden. Medan en vanlig halogenlampa får endast kosta några dollar, eftermarknad xenon kit konvertering eller fabriksinstallerade xenonljus kan kosta flera hundra dollar. Dessutom biltillverkare brukar erbjuda Xenon på lyx och sport-modeller.
Lifespan

Xenon strålkastare varar mycket längre än halogenlampor, kvittning åtminstone en del av sin initiala kostnaden. Xenon lampor har en nominell livslängd mellan 8.000 och 20.000 timmar, vilket innebär att minst hälften av de producerade lampor förväntas pågå så här länge. Xenon håller längre eftersom xenon gas orsakar partiklar från förbränning glödtråden att lösa tillbaka på glödtråden när lampan är avstängd, delvis återställa tråden struktur och försena det bränner ut.
Effekter

Xenon strålkastare ger ett ljus som är något blått i färgton och mer fokuserade på vägen framför bilen. Som jämförelse, har ljuset som halogenlampor producerar en varm, gul rösterna. Halogenlampor bränner också mycket varm vid beröring, medan xenon lampor är mycket svalare under drift.
Tvist

Vissa förare har uttryckt oro över ljusstyrka xenonljus, vilket kan vara en orsak till distraktion för andra förare. Detta beror på den ökade intensiteten och ovanliga blå färgen på ljuset xenonljus producerar. Fenomenet har varit föremål för en studie från National Highway Traffic Safety Administration, även om det inte finns några lagar eller rekommendationer mot användningen av xenonljus. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88391.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.