Hur man tar bort GMC torsionsstänger

På vissa modeller av GMC lastbilar, torsionsstavarna styra markfrigången. Dessa är långa fasta rör av fjäderstål, splinesmonterad i båda ändarna, som ansluter till den nedre styrarmen och torsion tangenterna bar på ramen. När suspensionen komprimerar, vrider det torsionsstaven, som sedan lastar och skjuter tillbaka, agerar som en fjäder. Du kan ta bort dessa själv, men om du inte använder rätt verktyg, kan du skada dig själv. Saker du behöver
Jack och står
Däck järn
Krängningshämmare avdragare verktyg
Air kompressor med luftslang
Mutterdragare
krafthylsor
Visa fler instruktioner
1

Lyft trucken med domkraft och placera pallbockar under ramen för att stödja alla sidor. Ta bort de främre hjul med hjälp av däck järn.
2

Lokalisera torsionsstaven tvärbalk i mitten av lastbilen. Hitta den genom att följa torsionsstavarna från nedre länkarm vid främre hjulupphängningen, tillbaka mot bakdelen av trucken tills den ansluter till tvärbalken. Lokalisera tangenterna torsionsstav, som är i mitten av tvärbalken och har en bult som löper genom den ena änden. Installera torsion verktygsfältet avdragare på tvärbalken så att verktyget sitter vertikalt i tvärbalken och avdragare verktyg bulten är bredvid torsion nyckeln bulten. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att använda mutterdragaren på torsion knappen bolt.
3

Anslut mutterdragare till luftslang och kompressor. Avlägsna bulten torsion nyckel med mutterdragare. Lossa bulten på torsionsstång avdragare verktyg långsamt att frigöra spänningar på nyckeln. Dra nyckeln torsionsstång bort av torsionsstången, och sedan torsionsstången från suspensionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88294.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.