Ska jag Undercoat min nya bil?

Om du förhandlar för att köpa en ny bil, är en sak du kan räkna med att höra om "undercoating." Återförsäljare älskar att lägga valfria underbeläggning på ett betydande pris till kostnaden för ett nytt fordon , hävdar att det kommer att göra bilen tyst och skyddar din chassi från rost och korrosion-som kommer att göra din bil längre. Så, underredsmassa värt kostnaden? Beläggningar Redan på bilen
nya

bilar kommer från fabriken redan belagda undertill med en rad olika beläggningar som är utformade för att skydda chassit från sådana saker som rost, salt och olja. Återförsäljarens utökning underbeläggning är en svart substans som ser ut som tjära som sprutas undertill. Oavsett återförsäljare säger dig, är underbeläggning inte i första hand ett rostskyddsmedel. Underbeläggning är utformad för att dämpa trafikbuller och att göra interiören tystare, inte att skydda mot rost.
Risker vid underbeläggning

underbeläggning kan ge dig en falsk känsla av trygghet när det gäller din under-vagn motståndskraft mot rost och salt korrosion. Det underbestrykningslager Materialet är för tjock för att komma in i små sprickor där fukt kan samlas. Underbeläggning kan även täppa upp dräneringshål i ramen som är utformade för att dränera vatten från områden där det kan samlas. Även underbeläggning kommer att förhindra en del rost, måste den tillämpas när bilen är ny och chassit är helt ren. Undercoating tillämpades dåligt kan fånga rost-orsakar och frätande ämnen mot metallen i bilen och orsaka korrosion under beläggningen där du inte kan se det.
Värt kostnaden?

Dagens bilar är välgjorda, och en rad olika tekniker och förbättringar teknik har gjort dem mer motståndskraftiga mot rost och korrosion. Som ett resultat, är allvarlig rost på en bil mycket sällsynta. Eftersom de flesta bilar idag kommer med fem till sju år eller 100.000 mil garanti, du behöver antagligen inte undercoating, och som påpekats tidigare, underbeläggning faktiskt kan skapa mer skada. Såvida du inte är i ett område där en hel del salt används för att rensa vägarna i is och snö, är underbeläggning förmodligen inte nödvändigt och kan avsevärt öka kostnaden för din nya bil.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88115.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.