Hur man tar bort Front Skruvfjädrar på en 2005 GMC Truck

Sänkning eller lyfta din bil är en populär sak att göra, men på en 2005 GMC lastbil, kan ta ut de främre fjädrarna vara lite av en börda. Det är genomförbart hemma med några verktyg, men det kan vara frustrerande. Följ med att lära sig att ta bort fjädrarna på en 2005 GMC lastbil. Saker du behöver
JackJack stands3 till £ 5 sledgehammer1/2-inch Ratchet och socketsLong brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

mjuka upp dina framhjul klackarna. Palla upp den främre änden av trucken och ställ ramen på pallbockar. Kontrollera att trucken är säkert på läktarna innan du börjar ta isär saker. Ta bort de främre hjulen och ställa dem åt sidan.
2

Med hjälp av en spärr, lossa den övre bulten på chocken monterad på toppen av ramen, sedan unbolt botten av chock och ta bort chocka ner genom lägre länkarm.
3

Lossa Swaybar bulten som förbinder den nedre länkarm till Swaybar. Gör detta på båda sidor vid denna punkt i processen, oavsett om du gör bara en sida i taget eller annat.
4

Ta domkraften och placera den under den nedre länkarm. Pumpa upp domkraften tills den ansluter med den undre länkarm, men inte lyfta den så högt som för att lyfta bilen av domkraften står.
5

Lossa övre kulled bult och set det åt sidan. Vid denna punkt, är alla spänningar på fjädern på den nedre länkarmen, och domkraften håller tillbaka trycket, så låt den glida loss.
6

Använda en 3 eller 5 lb slägga, slog styrspindeln intill den övre kulleden. Detta kommer att ta lite tid, men när kulleden är lös, ska den nedre länkarm sjunka något, eller överarmen blir lätt att flytta. Du kan behöva något sänka uttaget för att låta vikten av fjädern drar kulleden ur knoge, men inte sänka den mer än 1 tum från botten av den undre länkarm. Kom ihåg, att våren en hel del makt bakom det, så låt det inte komma ifrån dig.
7

När den övre kulleden är gratis, sänk domkraften långsamt så att fjäderspänningen gradvis försvunnit. När kontrollgruppen är hela vägen ner, tryck ner resten av vägen och använda en pry bar till pop våren ur armen. Nu på våren är ute, och du kan ersätta det med antingen en sänkning eller lyftning våren. För att installera, vända instruktionerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87833.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.