Att montera en båt till en Trailer

Köpa och montera en båttrailer till din båt kräver lika mycket kunskap och förutseende som köper båten. Flatbottnad, tri-skrov och djupa V-skrov kräver alla en viss installation och konfiguration. Montering av felaktig båttrailer till din båt bjuder katastrof om storlek, vikt och konfiguration av släpvagnen inte överensstämmer med den profil av båten. Större släp betyder inte nödvändigtvis bättre dragande egenskaper. Båtägaren bör bekanta sig med några grundläggande tumregler innan montering sin båt till en släpvagn. Saker du behöver
Boat bruksanvisning
Kalkylator Review Måttband
Hitch specifikation guide
Tongue vikt mätare
Visa fler instruktioner
1

Använd ett måttband för att bestämma avståndet från fören ögat av båten till den mest avlägsna delen av akterspegeln. Din trailer bör passa inom denna längd eller något längre, mäter den från vinschen post till ryggstödet ram av trailern.
2

Mät bredden på båten från undersidan av maskinen ( utanför skrovet kant) till den andra sidan av maskinen. Din båt ska passa rakt innanför skrovet stabilisatorn skenorna eller på rullarna med tillräcklig justering på skenorna eller rullar för att flytta in eller ut för att passa skrovet profil. Mät roller eller järnväg diameter med ett måttband från kant till kant över bredden av trailern, vilket för längden av de anpassningsåtgärder hack i rullen stödjer eller skrov skenor.
3

Använd en kalkylator för att bestämma den totala paketet vikten av din båt. Se din båt bruksanvisning för båtens tomvikt, tillsätt sedan motorns vikt, plus den vanliga mängden gas, vatten och redskap ombord. Lägg seven pounds för varje liter gas, tillsätt eight pounds för varje liter vatten, då totalt upp den genomsnittliga vikten av redskap ombord. Ta det sammanlagda bruttovikt paketvikt gånger sex procent och skriva ner siffran. För dubbla kärror, ta brutto paketvikt gånger fem procent.
4

Bestäm brutto paketvikt gånger din procentsats för att hitta brutto tungan vikt för din skumt. Se dina hitch specifikationer för att se om tungan vikt inte överstiger toleranser. Om tungan vikten överstiger specifikationerna, kan du flytta axeln förlängningen på släpet, via skåror, för att tillgodose den riktiga tunga vikt. Om tungan vikten läser alltför tung, bör trailern förlängningen kunna gå framåt 1 tum för varje 10 till 15 pounds. Flytta tillbaka, enligt samma formel för lättare tunga vikter.
5

Kontrollera att rullen fören stopp på trailern passar tätt ovanför bågen ögat, och att vinschen kan linda båten på ett horisontellt plan, och får inte avvika uppåt eller nedåt. Montera båten på trailern och dra åt vinsch rem, säkra båten bog i fören stoppa rullen, för att se till att den passar ordentligt.
6

Kontrollera att kölen rullarna passar upp mot den djupaste delen av skrovet, och att båten kölen inte släpar över någon del av släpvagnen ramen. Undersök justeringar toleranser kölens rullarna att se till att de sträcker sig högt nog. Använd en socket och skiftnyckel för att lossa justeringsbultarna och utvidga köl rullar. De sidorullar eller stabilisatorer skrov bör också kunna passa tätt mot båda sidor av skrovet, med minst två justering hack kvar för expansion eller kontraktion.
7

Justera sidorullar eller stabilisatorer skrov med en socket och skiftnyckel för att fastställa omfattningen av deras räckvidd. När alla justeringar har gjorts, dra åt alla justerbultarna för köl rullar, stabiliseringsmedel skrov och rullar sidan med en socket och skiftnyckel. Om släpet har akterspegeln spännband, montera dem på akterspegeln och manuellt justera remmarna till trailern krokar för en tight passform.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88931.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.