Komponenter för en surroundljudskonfigurationen i en bil

Bil surroundljud uppställningar innehåller några olika kärnkomponenter för att få ljudet från dina favorit media till dina öron. Stereoapparater kan komma med flera olika typer av högtalare och layouter. Dock går en bil ljudsystem mycket längre än en högtalare. Ljudet bör utvidgas, sorteras ut och sändas. Detta är funktionen av förstärkare och delning. Digital teknik i huvudenheter har avancerat i världen av bilstereo, nödvändiggör en mängd olika komponenter för att äkta totala ljud nedsänkning känsla som inte kommer med en grundläggande två-eller fyra-högtalare. Huvudenheter

huvudenheten finns inuti instrumentbrädan och används för förarkontroll av ljudsystemet. Den innehåller oftast en CD-spelare och en AUX-ingång för MP3-spelare som iPod. Nyare enheter också ofta innehåller hårddiskar och USB-portar för anslutning av externa enheter. Användare ingång kan vara genom en pekskärm eller genom att trycka traditionella knappar. Hands-free spoken kontroll har snabbt blivit ett populärt sätt att kommunicera med huvudenheter.
Högtalartyper

Surroundljud bilstereo system använder koaxial högtalare, vilket innebär olika högtalare återger olika frekvens för ett komplett ljud som örat kan höra. Bilstereo högtalare är indelade i diskant, mellanregister och subwoofers. Tweeters producerar de högsta frekvenserna. Mid-range fördelas high-mid och låg-mid och producerar merparten av det ljud du kan höra. Subwoofers avger de lägsta basfrekvenserna. Alla är avgörande för en kvalitet surroundsystem.
Högtalarplacering

Disktanthögtalare oftast är belägna ovanför instrumentpanelen i de övre hörnen, ungefär på sidospegel nivå . Vissa system har diskanter i nackstöden. Surround ljudsystem har flera hög-mitt-, låg-mid högtalare, placerade i dörrpaneler och bakom de bakre nackstöden. Subwoofers finns i stammen. Top kvalitetssystem som de som finns i lyxbilar har ofta ett mycket större antal av varje typ av högtalare, speciellt multipel hög mellanregister och låg-mellanregister placerade över hela bilen att se en komplett ljud från alla sittplatser.


Förstärkare

Billig huvudenheter har en inbyggd förstärkare, medan en äkta surroundljud system använder egen fristående förstärkare. Ofta en förstärkare ska användas för huvudtalarna med en annan dedikerad förstärkare för subwoofers. Förstärkare är klassade i watt och ohm, där watt mäta toppeffekten och ohm mäta elektrisk impedans. En förstärkare med högre effekt ger högre ljudvolym. Ohm påverkar hur varje högtalare hanterar all den kraften.
Delningsfilter

crossover delar ljud i frekvensband, som sedan skickas till varje typ av högtalare. Utan en crossover, skulle alla ljudfrekvenser sändas till varje högtalare. Skickar basfrekvenser till en diskant, till exempel, skulle få den att blåsa direkt och bli oanvändbart. Delningsfilter fungera parallellt med förstärkare för att skicka ljudsignaler från huvudenheten till varje högtalare typ i sin tur för ett komplett surroundsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81671.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.