Subwoofers Explained

Subwoofers är ett mycket populärt komplement till både bilstereo och hemmabiosystem. Dessa speciella högtalare finns i ett brett sortiment av storlekar, priser och stilar, och kommer att lägga till en extra dimension till nästan alla stereo. När du uppgraderar ett stereosystem, subwoofers är en viktig komponent för att tänka. Vad är en subwoofer?

En subwoofer är en typ av högtalare som bara skapar lågfrekventa ljud. Dessa högtalare tenderar att vara stora, tunga och förbrukar en stor mängd energi. Subwoofers är populära tillägg till bilstereo samt hemmabiosystem. Subwoofers, liksom många andra talare, kan kraftigt variera i pris och kvalitet.
Ljudtrycksnivå

Ljudtrycksnivån, eller SPL, är ett viktigt mått för många ljud entusiaster. SPL mäts i decibel och refererar till omfattningen utsignalen från en högtalare. Stora, högkvalitativa subwoofers kan ha massiva SPL utgångar. Generellt utgående ljud ökar när storleken och makten krav subwoofer ökar.
Ljudkvalitet

Ljudkvaliteten är en annan term som är viktigt för ljud entusiaster . Ljudkvaliteten på en subwoofer är helt enkelt hur tydliga och skarpa dess ljud. Större och starkare subwoofers tenderar att ha sämre ljudkvalitet än mindre. Ljudkvaliteten kan också vara beroende av huruvida den förstärkare som driver subwoofern är en lämplig storlek och effekt. Addera baslåda

En viktig tillbehör till subwoofers är en baslåda. Dessa kapslingar inte bara maximera prestanda och ljudet av en subwoofer, men också hålla den på plats. Baslådor, när de används i en bil ljudsystem, är vanligtvis belägna i bagageluckan på grund av sin storlek och vikt. Hemmabio subwoofer kapslingar är oftast mindre och lättare att hitta en plats för.
Del av en komplett stereo

Medan en subwoofer kan fylla en stereo, bör det inte vara användas i stället för andra högtalare. En stereo med endast en subwoofer skulle sakna medel-och höga frekvenser. Den resulterande ljudet skulle vara djup, mullrande bas. När den installeras med kompletterande högtalare, kommer en subwoofer förbättra ljudet och lägga djup till musiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81548.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.