Hur du ansluter en subwoofer i en 1997 Nissan Maxima

Den 1997 Nissan Maxima dubbades "den fyrdörrars sportbil" i Nissan marknadsföring annonser att accentuera de automotive kapacitet medelstora sedan. Maxima var utrustad med en vanlig AM /FM CD-spelare med valfria system inklusive förstklassiga högtalare. För en verkligt balanserad ljudsystem, kan bilstereo entusiaster välja att installera en eftermarknad subwoofer med sina lager stereo. En sub skulle ge bas och en förbättra ljudet i stereo. En förstärkare är nödvändigt för att åstadkomma en tillräckligt kraftfull signal för att driva större högtalare, eller så kan du välja att installera en subwoofer med en förstärkare som redan ingår. Saker du behöver
10 mm skiftnyckel
Förstärkare kabelsats
Trim panel borttagningsverktyg
Phillips skruvmejsel
Kabelstam adapter
Subwoofer
Visa fler instruktioner

1

Lyft huven på Maxima för att komma åt batteriet. Ta bort gummi-beläggningar över de negativa och positiva batteripolerna. Lossa den negativa klämman batterikabeln på den negativa inlägg med en 10 mm nyckel. Flytta den negativa batterikabeln från terminalen.
2

Lossa batteriets pluskabel från den positiva batterikabeln post med skiftnyckeln. Placera förstärkaren ledningar terminal kit ringen på stolpen och dra åt kabelns klämman till pluspolen bly.
3

Anslut strömkabeln ur satsen till ringen terminalen och dra kabeln genom brandväggen av Maxima in till insidan av fordonets hytt. Flytta till insidan av Nissan.
4

Bänd den övre instrumentpanelen, som ligger i mitten av instrumentbrädan, bort från instrumentbrädan med en kåpa borttagningsverktyg. Dra ledningarna från baksidan av panelen och ställ den åt sidan.
5

Ta bort de två skruvarna på toppen av stereon montering med en Phillips skruvmejsel.
6

Bänd trim panelen som omger växelspaken från mittkonsolen med panelen borttagningsverktyg.
7

Ta bort skruven på vänster sida av askkopp med en skruvmejsel. Tryck askkoppen till vänster och dra den från instrumentbrädan.
8

Ta bort de två skruvarna bakom askkoppen med skruvmejseln. Skruvarna är den sista av de fyra totalt som håller stereon montering i instrumentbrädan på Maxima.
9

Ta stereo montering av botten förvaringsficka och dra den från instrumentbrädan i Nissan.
10

Dra stereo ledningarna från baksidan av fabriken radio. Högtalaren kabeldragning och strömförsörjning är anslutna till den vänstra sidan av den bakre panelen. Dra ledningarna genom plastkopplingar.
11

Anslut Nissan stereo ledningar till ett kabelnät adapter. Anslut adaptern leder till motsvarande uttag på baksidan av radion.
12

Anslut signal-och strömpåslag på kablarna från förstärkaren kabelsats till lämpliga ledningar i kabelnätet adaptern. Adaptern har instruktioner för korrekta anslutningar i det medföljande operativsystemet litteraturen.
13

Mata förstärkaren ledningarna genom baksidan av stereon montering dockan och ner till golvet område på passagerarsidan av Maxima.
14

Placera stereo montering tillbaka in i instrumentpanelen stereo docka och sätt tillbaka skruvarna upptill och nedtill med skruvmejseln.
15

tillbaka askkoppen i sitt spår i instrumentbrädan och återgå skruven till vänster om askkoppen med skruvmejseln. Placera kåpa runt växelspaken och tryck fast runt omkretsen för att knäppa den på plats.
16

Förlägg signalkabeln och turn-on bly kablar till platsen för den aktiva subwoofern i stammen av Maxima. Dra nätkabeln från förarsidan mul-väl till bakluckan på bilen.
17

Anslut strömkabeln till "power"-ingången på subwoofern. Koppla in kablar från stereo till motsvarande uttag på sub. Stäng stammen och tillbaka till batteriet.
18

Placera den negativa batterikabeln klämma på Maxima negativa batteripolen. Dra åt klämman med nyckeln. Byt ut gummi beläggningar över batterikontakterna och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81385.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.