Ta bort och installera en bilstereo

Under den tid som du har ägt din bil, har framsteg inom stereo teknik gett upphov till nya, mer kapabla, stereoapparater och gjorde modellerna med äldre teknik mer överkomligt. När du väljer att ersätta din bilstereo, kan du antingen ta din bil till en ljud-uttag eller så kan du köpa stereon, ta bort det gamla däcket, och installera den nya enheten själv. Saker du behöver
Wrench, 10 mm (eller ställbar) katalog Trim panel borttagningsverktyg
kryssmejsel
Kabelstam adapter
Skal adapter
Visa mer instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från den negativa inlägg på bilbatteriet. Använd en skiftnyckel för att lossa kabeln klämman på batteriet. Ta bort kabeln från batteriets minuspol och lägga ner det på ett säkert ställe, borta från batteriet tills installationen är klar.
2

Ta Dash paneler som döljer stereo montering dockan. Förfarandet för instrumentpanelen borttagning varierar mellan fordon. Konsultera din manual reparationsinformation för exakta instruktioner. Använd en trim panel verktyg för att bända panelerna från instrumentpanelen för att avslöja den stereo fäste som inrymmer fabriken stereo.
3

Ta bort skruvarna som håller stereon i fästet. Skruvarna är vanligen placerade i hörnen av stereon och kan tas bort med hjälp av en Phillips-skruvmejsel.
4

Dra stereo från fästet och koppla bort kablarna från baksidan. Högtalarkablarna, nätkabeln, antennkabeln och förstärkare ledningar är ansluten till den bakre panelens uttag av beståndet däck.
5

Anslut stereo ledningar till ett kabelnät adapter. Adaptern planar oavsett ledningar inkompatibilitet föreligger mellan ditt fordon och eftermarknad stereo du har valt att installera. Anslut de stereo-kontakter ledningar end in kablar till kabelnätet adaptern.
6

Infoga fronten adapter i stereo montering dockan av ditt fordon. Skjut in adaptern i den tomma dockan tills den snäpper på plats. Dra stereo kablar och kablage adapter genom framsidan av fronten adaptern så att du kan ansluta ledningarna till den nya stereon.
7

Anslut kabelnätet adaptern leder till motsvarande uttag på baksidan panel av eftermarknaden stereo. Högtalarkablarna, strömförsörjning och eventuella förstärkare ledningar kommer att ansluta till den högra sidan av den bakre stereo panelen. Antennen kommer kontakten i uttaget på vänster märkt "FM-antenn" eller "ANT."
8

Skjut stereo till stereo montering dockan genom fronten adaptern. Skjut stereo i dockan tills ansiktet av radion är nivå med den yttre trim av fronten adaptern. Vissa frontplatta adapter modeller kommer knäppa den nya stereon på plats när det sitter ordentligt.
9

Ersätt tankstreck paneler som togs bort under extraktion av fabriken stereo. Placera panelerna mot instrumentbrädan och tryck fast att engagera klämmorna på baksidan av panelerna. Flytta till batteriet.
10

Byt negativa klämman batterikabeln på negativa batterikabeln. Dra kabeln klämman med nyckeln och stäng suffletten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81311.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.