Den bästa placeringen av Tweeters i en bil

Tweeters anges andelar av ett högtalarsystem som sänder högregister ljud. Medan subwoofern är för lågfrekvent bas, är diskant för de högsta frekvenserna, såsom vissa sång eller högfrekventa instrument. Om du installerar ett system bilstereo som inte har diskanter inbyggd i resten av högtalaren, är det viktigt att besluta om den bästa platsen att installera dem för att få det bästa ljudet. Experiment Första
p Det finns egentligen inget rätt eller fel ställe att installera diskanter i ett fordon. Det mesta handlar om vad som låter bäst för dig. Experimentera med olika positioner innan du bestämmer dig för installationen. Med diskanter trådbundna, använd maskeringstejp för att placera dem i olika områden och lyssna på dem när du sitter i förarsätet. De flesta diskanter kan vinklas när de installeras. Detta ger möjligheter för var att sätta dem. Till exempel kan du installera diskanter i dörrpanelen ner lågt och sedan något vinkla diskant upp mot öronen. På detta sätt får du full riktat ljud, men kan ändå installera dem ur vägen och utom synhåll. Vissa bilar har hinder eller olika mönster att gemensamma områden, t.ex. dörrpaneler eller paneler sparkar, och du kanske upptäcker att du inte kan höra diskant samt om du installerar dem på vissa ställen. Tillfälligt tejpa dem på plats kan du få en uppfattning om vilka områden som kommer och inte kommer att fungera för perfekt lyssning.
Traditionellt bästa platserna
p Det finns några områden i fordonet som normalt är idealiska för installation av diskanter. Du bör fortfarande experimentera med dessa områden för att hitta vad som fungerar bäst för just din bil, men om du är på en förlust för andra installationsalternativ, en av de mer populära platserna kommer att fungera alldeles utmärkt. Den mest använda området är på framsidan A-stolparna på varje sida av vindrutan. Det finns inga hinder över främre delen av vindrutan, och de flesta pelare är den idealiska bredd och storlek för att montera en diskant. Också, eftersom pelarna sträcker sig upp och ner på vindrutan, kommer du att kunna montera diskanten vid ca öronhöjd och vinkla dem mot dig från varje sida. Detta ger dig obehindrad ljud från diskant. Om du hellre vill hålla diskanter utom synhåll, överväga att montera dem i dörrpanelen bredvid dörren högtalare som de flesta fordon har. Om dörren redan har högtalare installerade i det, kommer det att finnas tillräckligt med utrymme mellan den inre panelen och dörren karosspanel för kabeldragning och diskanten komponenten. Även om du inte kommer att få den direkta linjen av ljud du vill från montering i pelarna, kan du vinklar ändå diskanten upp och med det utom synhåll i dörrpanelen ger ett rent utseende.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80728.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.