Hur koppla in en mottagare Bilstereo

Byta bilens audio mottagare är vanligtvis det första steget i att bygga en ny stereo. Medan bilstereo butiker kan ta ut en arm och ett ben för att installera din nya stereo, kan du ansluta ofta upp det själv med hjälp av några verktyg och lite ansträngning. Byta en mottagare bilstereo är inte för alla, men om du har lite tekniskt kunnande eller en större passion för din bil, kan du ofta uppskatta upplevelsen. Saker du behöver
Audio mottagare
Din verktyg
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
Panel Tool Review lödkolv
Avbitare
Trådskalare
Electrical tejp
Värmekanon
Visa fler instruktioner
1

Välj vilken mottagare du vill ha för din bil. För de flesta människor, är detta den mest spännande delen. Men se till att mottagaren du väljer är kompatibel med märke och modell av din bil. I vissa fall kan du installera en frontplatta kit för att hjälpa till med en illasittande mottagare, men detta är inte alltid fallet.

Kontrollera med antingen elektronik butik eller stereo tillverkaren för att se vilka modeller som mottagaren var utformad för att passa.
2

Se till att bilen är i parken, med parkeringsbromsen ansatt.
3

Koppla bort den negativa kabeln från bilens batteri . Detta kommer att säkerställa att du inte kortsluta bilens elsystem eller electrocute själv.
4 p Om bilstereon mottagaren är fjäderklämman monterad i instrumentpanelen, måste du ta bort den med hjälp av DIN verktyg eller en böjd tråd klädhängare.
5

Infoga DIN verktygen i de små hålen på vardera sidan av den stereoanläggning. När du hör ett klick, sakta glida stereo ur instrumentbrädan.
6 p Om stereon är bakom instrumentbrädan, bända bort det väldigt försiktigt med en skruvmejsel. Var försiktig så att du inte skadar instrumentpanelen, och vara på jakt efter dolda tryck clips eller små bultar som används för att hålla streck i stället.
7

Ta bort skruvarna som används för att hålla ljudet mottagaren på plats. Dessa är placerade antingen på framsidan av instrumentbrädan, eller med klamrar.
8

Avlägsna stereo. Ta stereo ur instrumentbrädan, men innan du gör det, märker ledningarna. De flesta bilstereo skall kopplas ihop med tre uppsättningar av kablar. Den första uppsättningen kopplar stereon till bilens batteri, den andra, till bilens antenn, och den tredje till bilens högtalare.
P Om du kopplar bort en fabrik stereo eller arbetar med en bil som hade en gång en fabrik stereo, kommer dessa trådar sannolikt buntas i ett kabelnät att koppla lätt. flesta bilstereo kan köpas med ledningsnätet för ditt märke och modell också, så när det är dags att installera, det

är lika enkelt som att knäppa trådarna på plats.
9 p Om ett kabelnät är inte tillgänglig för din bil, eller kablaget har tidigare avskurna, måste du identifiera vilken tråd ansluter till varje del av stereo. Rådgör med din nya stereo bruksanvisning för hjälp.
10 p Om det inte finns någon kablage finns, måste du antingen att krusa eller löda samman trådarna. Crimp är snabbare, men lödning skapar en starkare koppling.
P Om krympning, se till att du använder rätt storlek på pressning mössa, ofta för 18-gauge.
P Om lödning, använd en hartskärna löda och krympslang för att säkra anslutningen.
11

Anslut högtalarkablarna, ledningarna makt och antennkabeln på baksidan av den nya stereon med ledningsnätet eller med en av de andra metoderna som beskrivs ovan. I vissa fall kommer ledningsnätet innehåller trådarna för alla dessa kopplingar, men ibland ström-och antenn-kablar måste anslutas separat.
12

Skjut den nya stereon på plats, men gör inte fästa ner ännu. Först, anslut den negativa polen till bilens batteri och starta bilen. Din bil ska starta och du ska kunna sätta på stereon.
13

När du har gjort att allt fungerar, skruva ner bilen audiomottagaren antingen på instrumentbrädan eller med fästen. I många fall kan du använda samma fästen från din gamla mottagare.
14

Byt streck, och du bör ha en fullt fungerande ny stereo.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80711.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.