Hur koppla in två ampere i en bil

I många fall när man uppgraderar du bilstereo system, kan du finna att det är nödvändigt att installera två förstärkare. När ditt system innehåller en subwoofer innebär en andra förstärkare med den fulla kraften i varje amp ägnas åt de mindre högtalarna och subwoofern. Ansluta två förstärkare, kan du ha en tekniker på en eftermarknad återförsäljare utföra installationen, eller så kan du göra det själv och spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
kryssmejsel
förstärkare kabelsats
Trim panel Tool Review Signalkabel Splitter Review Förstärkare varmtråd splitter
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort den negativa batterikabeln (jordkabeln) från minuskabeln av bilens batteri. Den jordande kabeln är den svarta kabeln som ansluter batteriet till fordonets ram. Använd en kryssmejsel för att lossa bulten som håller klämman runt batteriet bly. Ta bort klämman från ledningen inlägget.
2

Anslut klämman (från förstärkaren kabelsats) till den positiva ledningen av bilbatteriet. Kontrollera att säkringen avlägsnas från ringen terminalen.
3

Kör strömkabeln från batteriet platsen för placeringen av ampere. Om platsen för förstärkarna är stammen, en vanlig metod för att köra kabeln till amp platsen är under mattan nära dörrarna. Borttagning av trim dörrtätningen paneler är nödvändigt för detta alternativ, och det kan göras enkelt med en panel verktyg och en måttlig mängd kraft.
4

Anslut en power splitter (eller varm tråd splitter) till strömkabeln. Anslut de två ledningarna från splitter till makten ingångarna hos förstärkarna.
5

Anslut signalkabeln från förstärkaren till stereon. Signalkabeln kommer också att behöva gå igenom fordonets längd om förstärkaren är i bagageluckan. Var noga med att köra signalkabeln och elkabeln längs två olika vägar för att undvika störningar.
6

Anslut förstärkarens "turn-on lead" från stereo till en av förstärkarna. Turn-on bly kan dras längs med signalkabel utan att oroa dig för signalstörning. Koppla samman trådarna (från förstärkaren kabelsats) från förstärkarna till ramen eller chassit på
7

fordonet. Platsen för grundstötningen punkten är upp till dig, men för optimal förstärkare drift, att jordledarna vara relativt korta (under 20 inches). Varje bult kopplas direkt till fordonets ram kommer att ge tillräcklig jordning.
8

Anslut förstärkarna till högtalarna. En förstärkare kan användas till dörren högtalare och andra små högtalare, den andra förstärkaren kan användas för subwoofer (s). Anslut högtalarna till förstärkarna via högtalarkabel.
9

Anslut en remotekabel (amp kabelsats) från den positiva utgången av en av förstärkarna till den positiva ingången på den andra.

10

Byt säkringen i ringen terminalen. Återanslut jordkabeln till fordonets batteri. Placera klämman runt minuskabeln. Använd en kryssmejsel för att dra åt skruven, dra åt klämman runt ledningen. Klämman behöver skärpas bara så att klämman inte kan flyttas om minuskabeln för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80700.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.